تاثیرپذیری عملکرد و کیفیت تولید مرغان تخم گذار از نقطه نظر برخی از عوامل مدیریتی (مطالعه موردی: استان های تهران و البرز)
(ندگان)پدیدآور
تسلیمی, فرهادکریمی, کاظمعسگری جعفر آبادی, قبادنوع مدرک
Textسایر
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تاثیر برخی از پارامترهای مدیریتی بر عملکرد تولیدی مرغداری های تخم گذار استان های تهران و البرز پرسشنامه ای به منظور اخذ اطلاعات تحصیلی مدیر، موقعیت جغرافیایی و بیماری ها، وضعیت نور و تغذیه در اختیار مدیران 150 گله (سالن) تخم گذار تجارتی از 15 مزرعه تولیدی قرار گرفت و در کنار آن اطلاعات مربوط به نور سالن، نوع جیره وعملکرد تولید با مراجعه به سالن ها به صورت مشاهده ای و مصاحبه با مدیر و مراجعه به رکوردهای ثبت شده مزرعه گردآوری شد. به منظور بررسی پارامترهای کیفیت تخم مرغ تولیدی، از هر گله تعداد 10 عدد تخم مرغ به صورت تصادفی انتخاب و در شرایط استاندارد نگهداری شدند، در پایان همه نمونه ها در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند و پارامترهای کیفی پوسته و محتویات تخم مرغ محاسبه شدند.نتایج نشان داد که مرتبط بودن رشته ی مدیر با حرفه دامپروری باعث کاهش پارامترهای رنگ زرده، وزن زرده و مصرف خوراک و افزایش تلفات شده است (0/05>p). آموزش دادن مدیر مزرعه باعث کاهش رنگ زرده، ضخامت پوسته، وزن زرده، واحد هاو، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک و افزایش تلفات شده است (0/05>p). درصد زرده و ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ در گله های کرج نسبت به ورامین زیادتر و رنگ زرده و درصد تولید تخم مرغ کم تر بود (0/05>p). استفاده از جیره پلت نسبت به جیره آردی باعث افزایش رنگ زرده، ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم-مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش تلفات شد (0/05>p). خرید خوراک آماده از بیرون نسبت به هنگامی که خوراک در مزرعه تهیه می شد باعث کاهش واحد ها، مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). آموزش دادن مدیر مزرعه باعث کاهش رنگ زرده، ضخامت پوسته، وزن زرده، واحد هاو، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک و افزایش تلفات شده است (0/05>p). درصد زرده و ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ در گله های کرج نسبت به ورامین زیادتر و رنگ زرده و درصد تولید تخم مرغ کم تر بود (0/05>p). استفاده از جیره پلت نسبت به جیره آردی باعث افزایش رنگ زرده، ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم-مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش تلفات شد (0/05>p). خرید خوراک آماده از بیرون نسبت به هنگامی که خوراک در مزرعه تهیه می شد باعث کاهش واحد ها، مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). درصد زرده و ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ در گله های کرج نسبت به ورامین زیادتر و رنگ زرده و درصد تولید تخم مرغ کم تر بود (0/05>p). استفاده از جیره پلت نسبت به جیره آردی باعث افزایش رنگ زرده، ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم-مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش تلفات شد (0/05>p). خرید خوراک آماده از بیرون نسبت به هنگامی که خوراک در مزرعه تهیه می شد باعث کاهش واحد ها، مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). استفاده از جیره پلت نسبت به جیره آردی باعث افزایش رنگ زرده، ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم-مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش تلفات شد (0/05>p). خرید خوراک آماده از بیرون نسبت به هنگامی که خوراک در مزرعه تهیه می شد باعث کاهش واحد ها، مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). خرید خوراک آماده از بیرون نسبت به هنگامی که خوراک در مزرعه تهیه می شد باعث کاهش واحد ها، مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). سابقه ی درگیری گله با بیماری نسبت به عدم سابقه ی درگیری باعث افزایش ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ و کاهش وزن تخم مرغ، تولید تخم مرغ روزانه و کاهش تلفات شد.استفاده از لامپ کم مصرف نسبت به لامپ رشته ای باعث افزایش وزن تخم مرغ، رنگ زرده، وزن محتویات تخم مرغ، وزن زرده، مصرف خوراک و تلفات و باعث کاهش درصد تولید تخم مرغ و تولید تخم مرغ روزانه شد (0/05>p). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده استp). استفاده از نور سفید در سالن وزن تخم مرغ، وزن محتویات و تولید تخم مرغ روزانه را نسبت به سایر رنگ ها کاهش داد اما رنگ زرده را افزایش داد. استفاده از نور زرد در سالن باعث کاهش واحدها و نسبت به سایر رنگ-ها شد. درمجموع داشتن سابقه بیماری باعث حساسیت و مراقبت بیش تر از گله ها شده است. بهتر است در آموزش ها و تحصیلات علاوه بر توجه به مسائل اقتصادی و بیماری شناسی بر تولید محصول با کیفیت نیز سرمایه گذاری شود چرا داشتن تحصیلات مرتبط با رشته کاری و دیدن آموزش های کاری توسط مدیر مزرعه عمدتا باعث بهبود کیفیت تخم مرغ ها نشده است
کلید واژگان
پارامترهای مدیریتینور
جیره
بیماری ها
عملکرد
مرغ تخم گذار تجاری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین، ایران




