• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر منابع چربی جیره های غذایی (روغن های کانولا و ذرت) بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیب اسیدهای چرب کرم نرئیس (Nereis diversicolor)

    (ندگان)پدیدآور
    پژند, ذبیح الهحدادی مقدم, کورشچوبیان, فروزانفرزانه, اسماعیلحسین نیا, اسماعیلعاشوری, علیرضاصیادفر, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.508 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بررسی تاثیر 4 جیره غذایی فرموله شده شامل جیره ­های حاوی روغن گیاهی کانولا، جیره حاوی روغن گیاهی ذرت، جیره حاوی مخلوط روغن گیاهی کانولا  و ذرت و جیره بدون روغن و هر یک در سه تکرار جهت تغذیه کرم N. diversicolor به ­مدت 2 ماه انجام شد. پس از اتمام دوره پرورش، شاخص ­های رشد در هر تیمار شامل افزایش زی­ توده کل، طول L3، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن بدن و درصد بازماندگی اندازه ­گیری شد. نتایج نشان داد که اختلاف معنی ­داری در روند رشد کرم نرئیس تغذیه شده از جیره­ های حاوی روغن­ های مختلف با تیمار شاهد (کرم نرئیس تغذیه شده از جیره غذایی بدون روغن) مشاهده نگردید. این درحالی بودکه میزان زی ­توده نهایی، افزایش میزان زی ­توده و درصد افزایش وزن در کرم ­های تغذیه شده با جیره حاوی روغن­ های کانولا و مخلوط کانولا و ذرت نسبت به سایر تیمارها بیش ­تر بود. تمامی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در جیره­ های غذایی به ­استثناء تیمار شاهد در بدن کرم نرئیس بیش ­تر از میزان آن­ ها در جیره غذایی بود. بیش ­ترین میـزان EPA و نسبت ⍵-3/⍵-6 در کرم نرئیس تغذیه شده با جیره حاوی روغن کانولا بـیش ­تر از جیره غذایی حاوی روغن کانولا بود. در مجموع تیمار 1 شامل جیره غذایی حاوی روغن کانولا در افزایش میزانشاخص ­های رشد و اسیدهای چرب غیراشباع کرم نرئیس نسبت به تیمارهای دیگر مناسب­­­­ ­تر بود.
    کلید واژگان
    Nereis diversicolor
    رشد
    بازماندگی
    روغن کانولا و ذرت
    اسیدهای چرب غیراشباع

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_101058.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101479

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب