• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه ارزش غذایی جلبک‌ دریایی سارگاسوم آنگوستیفولیوم در سواحل استان بوشهر با جلبک دریایی سیستوسیرا ایندیکا در سواحل استان سیستان و بلوچستان برای تغذیه نشخوارکنندگان

    (ندگان)پدیدآور
    کبیری فرد, عبدالمهدیدشتی زاده, محمودکمالی, امیرارسلانخاج, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.210 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش به‌ منظور مقایسه ارزش غذایی دو جلبک‌ دریایی استان‌ های بوشهر (سارگاسوم آنگوستیفولیوم) و سیستان و بلوچستان (سیستوسیرا ایندیکا) برای تغذیه نشخوارکنندگان انجام شد. جهت تعیین قابلیت هضم، هر کدام از جلبک‌ها به نسبت‌های 10، 15 و 20 درصد با یونجه خشک، مخلوط شده و هر خوراک روی چهار رأس گوسفند نر بالغ بومی، با روش جمع‌ آوری مدفوع آزمایش شدند. تیمارهای شش خوراک آزمایشی شامل: سه خوراک حاوی جلبک سارگاسوم و سه خوراک حاوی جلبک سیستوسیرا در قالب طرح کامل تصادفی بود. نتایج ترکیب شیمیایی شامل ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی منهای همی‌سلولز و انرژی خام به‌ ترتیب برای جلبک سارگاسوم 92/6، 58/6، 4/8، 16/9، 14/6 درصد و 2316/3 کالری بر گرم و برای جلبک سیستوسیرا به‌ترتیب 93/2، 82، 15/2، 38/1، 27/7 درصد و 3267 کالری بر گرم بود. نتایج نشان داد که درصد مواد مغذی ذکر شده در بالا به جز ماده خشک، در سیستوسیرا نسبت به سارگاسوم افزایش معنی‌داری داشت. در بین تیمارهای خوراک سارگاسوم و سیستوسیرا، بهترین ضریب قابلیت هضم مواد مغذی را تیمار 20 درصد خوراک سیستوسیرا داشت که برای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی منهای همی‌ سلولز و انرژی خام به‌ ترتیب، 58/8، 60/8، 64/5، 49/7، 50/8 و 62/1 درصد به‌ دست آمد. به‌ طورکلی، نتایج نشان داد که سیستوسیرا نسبت به سارگاسوم به­ دلیل داشتن پروتئین خام و انرژی خام بیش ­تر، خاکستر کم ­تر و به تبع آن، ماده آلی بیش ­تر، برای تغذیه دام مناسب‌ تر بوده و مناسب‌ ترین سطح استفاده آن، 20 درصد می‌ باشد.
    کلید واژگان
    ارزش غذایی
    تغذیه نشخوارکنندگان
    جلبک‌ دریایی
    سارگاسوم آنگوستیفولیوم
    سیستوسیرا ایندیکا

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشارزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
    بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشارزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
    بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشارزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
    بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشارزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_96001.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101437

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب