تأثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کانولا در جیره غذایی بر رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) پرواری
(ندگان)پدیدآور
علی رمجی, کیومرثبرزگر, سیمامحمد علیخانی, مهدینجار لشگری, سلطنتمحمودی, رقیهنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر روغنهای دریایی بهدلیل دارا بودن اسیدهای چرب n-3 روی بسیاری از بیماریها به اثبات رسیده است. اکثر اثرات بالینی اسیدهای چرب n-3 بهدلیل وجود دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید میباشد که تاکنون جزء در ماهی در هیچ ماده غذایی دیگری یافت نشده است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کانولا در جیره غذایی بر رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگینکمان پرواری میباشد که در نهایت میتواند موجب جبران کمبود اسیدهای چرب n-3 در سبد غذایی خانوار شده و گامی مهم در راستای سلامت جامعه باشد. برای این منظور سه جیره آزمایشی با سطح پروتئین یکسان (40%) و سطوح چربی مختلف (جیره اول با 10% روغن ماهی، جیره دوم با 10% روغن کانولا و جیره سوم با 5% روغن ماهی و 5% روغن کانولا) و هر یک با سه تکرار تهیه شد و 270 عدد ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 10±100 گرم با تراکم 30 عدد در هر قفس بهمدت 56 روز پرورش یافتند. براساس نتایج بهدست آمده شاخصهای میانگین وزن نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت در هر سه تیمار دارای اختلاف معنیداری بود (0/05>P) اما اختلاف معنیداری از نظر نرخ بقا و ترکیب شیمیایی بدن بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (0/05P) اما اختلاف معنیداری از نظر نرخ بقا و ترکیب شیمیایی بدن بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (0/05P). بهطورکلی نتایج نشان داد تیمار سوم یعنی ترکیب 5% روغن ماهی و 5% روغن کانولا در جیره سبب بهبود شاخصهای رشد، درصد بازماندگی و فاکتور وضعیت گردید (0/05>P). P).
کلید واژگان
روغن ماهیروغن کانولا
رشد
بازماندگی
ترکیب شیمیایی بدن
قزل آلای رنگین کمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایرانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران




