• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش حفاظتی عصاره رازیانه بر کیفیت اسپرم منجمد یخ -گشایی شده قوچ قزل

    (ندگان)پدیدآور
    کریمی, امیربشارتی, مقصودنعمتی, ذبیح اله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.228 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    فیزیولوژی (جانوری)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با کمک انجماد منی می‌توان اسپرم را برای مدت طولانی ذخیره کرد، اما تغییرات به­وجود آمده در طی انجماد منی می‌تواند باعث تنش اکسیداتیو شده و باعث کاهش قدرت باروری آن گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه رازیانه بر پارامترهای کیفی اسپرم قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ­گشایی می­باشد. برای این منظور از 5 رأس قوچ قزل با سن 4-3 ساله هفته‌ای 2بار برای مدت 4هفته اسپرم­گیری شد. نمونه‌‌های منی در هر بار پس از اطمینان از کیفیت لازم باهم مخلوط شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 7 سطح عصاره رازیانه (شامل 0، 2، 4، 6، 8، 10 و 12 میلی‌لیتر بر دسی­لیتر رقیق­کننده) بودند که بر نمونه‌های منی رقیق شده افزوده شدند. نمونه‌ها برای مدت3 هفته در ازت مایع انجماد و نگه­داری شدند. پس از یخ­گشایی فراسنجه­های حرکتی اسپرم، یک­پارچگی غشای پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنالیزآماری نشان داد که عصاره رازیانه با اثرات آنتی‌اکسیدانی باعث کاهش اکسیداسیون لیپیدی غشای اسپرم در تیمارهای آزمایشی شد که در این ارتباط در گروه 12میلی‌لیتر کم­ترین غلظت مالون دی‌آلدهید مشاهده شد که نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی‌دار داشت (0/05>P). بررسی فراسنجه‌های زنده‌مانی، یک­پارچگی غشایی و پارامترهای حرکتی حاکی از آن بود که تیمار 6 میلی‌لیتر نسبت به سایر گروه­های آزمایشی به­طور معنی‌داری باعث بهبودی شده است (0/05>P). به­نظر می‌رسد که به­طورکلی می‌توان از خاصیت آنتی‌اکسیدانی رازیانه جهت کاهش استرس اکسیداتیو پس از انجماد در اسپرم قوچ استفاده کرد و برای این منظور غلظت 6 میلی‌لیتر عصاره در دسی‌لیتر رقیق­کننده مناسب است.
    کلید واژگان
    استرس اکسیداتیو
    انجماد اسپرم
    قوچ

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_82451.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101284

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب