بررسی اثرات سطوح مختلف چربی جیره غذایی بر برخی از شاخص های رشد و بازماندگی ماهی قرمز (Carassius auratus)
(ندگان)پدیدآور
صادقی, علیایمانپور, محمد رضاشعبانی, علیمازندرانی, محمدباقری, طاهرهنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی سطوح چربی جیره غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف چربی بر شاخص های رشد و بازماندگی بچه ماهی قرمز یک آزمایش تغذیه ای به مدت 180 روز بر روی بچه ماهیان با میانگین 3/5 گرمی جهت دستیابی به میزان مطلوب احتیاجات چربی انجام گرفت. 3 سطح مختلف از چربی شامل 9، 12 و 15 درصد با انرژی قابل هضم 3790 تا 3900 کیلوژول بر کیلوگرم در این تحقیق درنظر گرفته شد. نتایج اثر سطوح مختلف چربی جیره های غذایی بیانگر افزایش معنی دار شاخص های وزن نهایی، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت و درصد بازماندگی و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی را نشان داد (0/05>P). براساس یافته های این تحقیق افزایش میزان چربی تا سطح 15 درصد، بهبود شاخص های مورد بررسی را به همراه داشته است. بالاترین رشد و درصد بازماندگی و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح چربی 15 درصد به دست آمد. بر این اساس میزان بهینه چربی در جیره غذایی ماهی قرمز در این تحقیق 15 درصد مشخص گردید.
کلید واژگان
پرورش ماهیتغذیه
چربی
ماهی کاراس طلایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایرانگروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران




