بررسی تاثیر مکمل اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) در جیره غذایی بر بلوغ اووسیت ها و رسیدگی جنسی ماهی سیکلید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum)
(ندگان)پدیدآور
ستوده, اعظمیگانه, سکینهنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
در تحقیق حاضر، تاثیر مکمل اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) بر بلوغ اووسیت ها و رسیدگی جنسی سیکلید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، 225 ماهی سیکلید گورخری با میانگین وزنی 0/02±1/65 گرم در آکواریوم های 80 لیتری (15 قطعه ماهی در هر آکواریوم) در تیمارهای با سه تکرار توزیع شدند و به مدت 40 روز با جیره های غذایی حاوی اسانس رازیانه در سطوح صفر، 75، 100، 125، 150 میلی گرم در کیلوگرم به مقدار روزانه 3 درصد وزن بدن، تغذیه شدند. نتایج بافت شناسی گناد (30 روز پس از تغذیه)، زمان رسیدگی جنسی و مدت زمان سپری شده از جفت گیری تا تخم ریزی نشان داد که اغلب اووسیت های گروه های شاهد، 75 و 125 میلی گرم اسانس در مرحله پیش هستگی و تعدادی در مرحله زرده سازی قرار دارند. در تیمار 100 و 150 میلی گرم اسانس، اغلب اووسیت ها در مرحله آخر زرده سازی مشاهده شدند و در مقایسه با سایر تیمارها از تکامل بلوغ بیش تری برخوردار بودند. کم ترین زمان لازم برای رسیدگی جنسی در 150 میلی گرم اسانس مشاهده شد (1/15±78/0 روز) که تفاوت معنی داری با گروه شاهد و سایر تیمارها به جز 100 میلی گرم اسانس، داشت (0/05>p). زمان سپری شده از جفت گیری تا تخم ریزی در گروه شاهد (1/45±17/66 روز) در مقایسه با تمام تیمارهای تغذیه شده با اسانس رازیانه به طور معنی داری طولانی تر بود (0/05>p). p). زمان سپری شده از جفت گیری تا تخم ریزی در گروه شاهد (1/45±17/66 روز) در مقایسه با تمام تیمارهای تغذیه شده با اسانس رازیانه به طور معنی داری طولانی تر بود (0/05>p). p).
کلید واژگان
اسانس رازیانهرسیدگی جنسی
سیکلید گورخری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، صندوق پستی: 578گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، صندوق پستی: 578




