• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اکولوژی تغذیه شانک گوفر (Rhabdosargus haffara Frosska, 1775) در آب های شمالی خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان)

    (ندگان)پدیدآور
    بهزادی, سیامککامرانی, احسانکی مرام, فرهادرنجبر, محمدشریف
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.120 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    بوم شناسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش 561 قطعه (220 نر و 341 ماده) شانک گوفر  (Rhabdosargus haffara)با میانگین طول کل 5/58±24/78 سانتی ­متر و میانگین وزنی 183±346 (گرم)، در آب­ های هرمزگان مطالعه و رابطه توانی 2/97وزن×0/15=TL با ضریب همبستگی  0/90 به دست آمد. نرخ مصرف بر زی­ توده، سطح غذائی و مساحت باله دمی به ­ترتیب 14/3، 0/46±3/33  و 3/66 برای اولین بار در آب­ های خلیج فارس و دریای عمان برای R. haffara محاسبه گردید. افزایش نرخ مصرف بر زی ­توده، نشانی از تکانه در یک اکوسیستم بوده و می ­تواند به دلیل تغییر در اندازه­ های جمعیت و هم­ چنین کمبود شکاردر یک اکوسیستم صورت پذیرفته باشد،که این رخداد اغلب به سمت میانگین اندازه کوچک ­تر همراه با طول عمر کوتاه­ تر در موجودات اتفاق می­ افتد. سطح تروفی به­ دست آمده در این تحقیق نشان­ دهنده رژیم گوشت­ خواری در این گونه می ­باشد. هم­ چنین، بیشینه شاخص فراوانی شکارهای مصرف شده مربوط به دوکفه ای­ ها در فصول (40/74) و در کل سال (28/66) نتیجه­ گیری شد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک ­طرفه در خصوص فراوانی تعداد شکار در کلاس­ های طولی مختلف نشان داد که کلاس ­های طولی در انتخاب شکار­ها اختصاصی عمل نکرده­ا ند (0/5>p). یافته­ های حاصل از این تحقیق علاوه بر اطلاعات پایه­ ای در مدل­ سازی اکولوژیکی در فرمول­ بندی رژیم­ غذائی این گونه در صنعت آبزی­ پروری می­ تواند مورد استفاده واقع گردند. p). یافته­ های حاصل از این تحقیق علاوه بر اطلاعات پایه­ ای در مدل­ سازی اکولوژیکی در فرمول­ بندی رژیم­ غذائی این گونه در صنعت آبزی­ پروری می­ تواند مورد استفاده واقع گردند. 
    کلید واژگان
    تغذیه
    شانک گوفر
    نرخ مصرف بر تولید
    سطح غذائی و A.Rc.f
    هرمزگان
    خلیج فارس و دریای عمان

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: 3995
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: 3995
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صندوق پستی: 6116- 14155
    گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: 3995

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_48967.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101000

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب