تأثیر آنتی اکسیدان ها بر استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت ورزشی در اسبچه خزر
(ندگان)پدیدآور
فتحی زاده, انسیهاحمدی نژاد, محسناشیدری, سیروسنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثرات استفاده ویتامین های E، C و ترکیبی از این دو در کاهش تنش های اکسیداتیو در اسبچه خزر، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار بر روی 16 راس اسبچه خزر به مدت21 روز(سه هفته) انجام شد. اسبچه های مورد مطالعه، از سلامت کامل برخوردار بودند و میانگین سنی آن ها 8/5 سال( 10-7 سال) و میانگین وزنی 220 کیلوگرم (240-200 کیلوگرم) بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- گروه شاهد (یونجه همراه با کاه یاکلش)، 2- گروه حاوی جیره شاهد به اضافه میزان 6 گرم ویتامین E محاسبه شده بر حسب وزن در روز در تمام دوره آزمایش، 3- گروه حاوی جیره شاهد به همراه مقدار 7 گرم ویتامین C در روز در تمام دوره آزمایش، 4- گروه حاوی جیره شاهد به همراه ویتامین E+C به ترتیب 6 و 7 گرم در روز بود. نمونه های خونی از تمامی اسبچهها در زمان استراحت و بلافاصله پس از تنش ورزشی، اخذ شد. سرمهای تهیه شده، در آزمایشگاه به وسیله HPLC، اتانالایزر و اسپکتوفوتومتر آنالیز شدند. براساس نتایج به دست آمده استفاده از افزودنی بر سطح آنزیم های آسپارتاتآمینوترانسفراز، کراتینکیناز و گلوتاتیونپراکسیداز سرم خون معنی دار نبود (0/05≤p). ولی اثر افزودنی بر سطح ویتامینC و ویتامین E معنی دار بود (0/05≥p). اثر ورزش بر سطح آنزیم آسپارتاتآمینوترانسفراز و ویتامین C معنی دار بود (0/05≥p)و اثرات متقابل ورزش و افزودنی بر هیچ یک از صفات مورد بررسی معنی دار نبود (0/05≤p). در کل با استفاده توأم ویتامین C و E سبب ایجاد بالاترین سطح سوپراکسید دیسموتاز و ویتامین های C و E در سرم اسبچه ها شد.
کلید واژگان
اسبچه خزراسترس اکسیداتیو
آنتی اکسیدان
رادیکال آزاد
ویتامین E
ویتامین C
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواموسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صندوق پستی: 1783-13145
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا




