| dc.contributor.author | درویشی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذاکری, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سیدمهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:00:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:00:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:00:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:00:26Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-07-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-05-05 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | درویشی, علی, ذاکری, محمد, حسینی, سیدمهدی. (1395). مقایسه ترکیبات اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان وحشی و پرورشی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). فصلنامه محیط زیست جانوری, 8(3), 103-114. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4218 | |
| dc.identifier.uri | http://www.aejournal.ir/article_41153.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100896 | |
| dc.description.abstract | <strong>مطالعه حاضر با هدف مقایسه ترکیب اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان جوان وحشی و پرورشی بنی </strong><strong>(</strong><strong><em>Mesopotamichthys sharpeyi</em></strong><strong>)</strong><strong> با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف انجام گردید. در تمام نمونه ها، بیش ترین مقدار اسیدهای چرب اشباع </strong><strong>(</strong><strong>SFA</strong><strong>)</strong><strong> و اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (</strong><strong>MUFA</strong><strong>) </strong><strong>به ترتیب مربوط به اسید پالمیتیک (c16:0</strong><strong>) و اسید اولئیک (9-</strong><strong>c</strong><strong>18:1</strong><strong>n</strong><strong>) بود. نتایج نشان داد که بافت ماهیچه و کبد ماهیان بنی پرورشی، سطح اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه بیش تری را نسبت به ماهیان وحشی به خصوص در اسید دکوزاهگزانوئیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید آراشیدونیک داشت (0/05></strong><strong>p</strong><strong>). هرچند که بافت ماهیچه ماهیان وحشی دارای سطوح بالاتری از </strong><strong>SFA</strong><strong> بود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ترکیبات اسیدهای چرب بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان جوان بنی تحت تاثیر نوع محیط می تواند متفاوت باشند و براساس نوع جیره غذایی مورد استفاده در سیستم های پرورشی این گونه، می توانند دارای ارزش غذایی مناسب تری نسبت به گونه های وحشی باشند و به عنوان منبعی مناسب جهت تامین نیازهای غذایی اسیدهای چرب در تغذیه انسان محسوب گردد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 424 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش | fa_IR |
| dc.publisher | Shil Amayesh Consulting Engineering Company | en_US |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه محیط زیست جانوری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Environment | en_US |
| dc.subject | ترکیب اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.subject | بافت ماهیچه | fa_IR |
| dc.subject | کبد | fa_IR |
| dc.subject | Mesopotamichthys sharpeyi | fa_IR |
| dc.title | مقایسه ترکیبات اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان وحشی و پرورشی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | محیط زیست جانوری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، پردیس دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669 | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669 | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669 | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 103 | |
| dc.citation.epage | 114 | |