نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدرویشی, علیfa_IR
dc.contributor.authorذاکری, محمدfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سیدمهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:00:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:00:26Z
dc.date.available1399-07-08T21:00:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:00:26Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-07-27en_US
dc.date.submitted1394-05-05fa_IR
dc.identifier.citationدرویشی, علی, ذاکری, محمد, حسینی, سیدمهدی. (1395). مقایسه ترکیبات اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان وحشی و پرورشی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). فصلنامه محیط زیست جانوری, 8(3), 103-114.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4218
dc.identifier.urihttp://www.aejournal.ir/article_41153.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100896
dc.description.abstract<strong>مطالعه حاضر با هدف مقایسه ترکیب اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه‌ ماهیان جوان وحشی و پرورشی بنی </strong><strong>(</strong><strong><em>Mesopotamichthys sharpeyi</em></strong><strong>)</strong><strong> با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف انجام گردید. در تمام نمونه ‌ها، بیش ‌ترین مقدار اسیدهای چرب اشباع </strong><strong>(</strong><strong>SFA</strong><strong>)</strong><strong> و اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (</strong><strong>MUFA</strong><strong>) </strong><strong>به‌ ترتیب مربوط به اسید پالمیتیک (c16:0</strong><strong>) و اسید اولئیک (9-</strong><strong>c</strong><strong>18:1</strong><strong>n</strong><strong>) بود. نتایج نشان داد که بافت ماهیچه و کبد ماهیان بنی پرورشی، سطح اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه بیش ‌تری را نسبت به ماهیان وحشی به‌ خصوص در اسید دکوزاهگزانوئیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید آراشیدونیک داشت (0/05></strong><strong>p</strong><strong>). هرچند که بافت ماهیچه ماهیان وحشی دارای سطوح بالاتری از </strong><strong>SFA</strong><strong> بود. نتایج به ‌دست آمده نشان می‌ دهد که ترکیبات اسیدهای چرب بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان جوان بنی تحت تاثیر نوع محیط می ‌تواند متفاوت باشند و براساس نوع جیره غذایی مورد استفاده در سیستم ‌های پرورشی این گونه، می‌ توانند دارای ارزش غذایی مناسب ‌تری نسبت به گونه ‌های وحشی باشند و به ‌عنوان منبعی مناسب جهت تامین نیازهای غذایی اسیدهای چرب در تغذیه انسان محسوب گردد.</strong>fa_IR
dc.format.extent424
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherشرکت مهندسین مشاور شیل آمایشfa_IR
dc.publisherShil Amayesh Consulting Engineering Companyen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه محیط زیست جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Environmenten_US
dc.subjectترکیب اسیدهای چربfa_IR
dc.subjectبافت ماهیچهfa_IR
dc.subjectکبدfa_IR
dc.subjectMesopotamichthys sharpeyifa_IR
dc.titleمقایسه ترکیبات اسیدهای چرب در بافت ماهیچه، کبد و لاشه ماهیان وحشی و پرورشی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمحیط زیست جانوریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، پردیس دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صندوق پستی: 669fa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue3
dc.citation.spage103
dc.citation.epage114


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد