تأثیر چغندر لبویی (Beta vulgaris) بر رنگ گوشت و پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
فراهانی, محسنیوسفی سیاه کلرودی, سیامکفرودی, فرهادنوع مدرک
Textریخت شناسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با هدف بررسی اثر چغندر لبویی (بهعنوان منبع رنگدانه گیاهی) بر تغییر رنگ گوشت و پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان آزمایشی با 4 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بدین منظور 240 قطعه ماهی (20 قطعه در هر واحد آزمایشی) بهمدت 45 روز در شرایط استاندارد پرورش داده شدند. گروههای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون چغندر لبویی) و تیمارهای تغذیهای با 5، 10 و 15 درصد چغندر لبویی بودند. برای سنجش میزان تغییرات رنگ گوشت و پوست در روز 45 آزمایش 2 قطعه ماهی از هر یک از تکرارها به صورت تصادفی انتخاب و کشتار شدند. پس از برش قسمتی از گوشت به همراه پوست در ناحیه جانبی بدن و 24 ساعت سرماگذاری، شاخصهای رنگسنجی براساس سه معیار L* (روشنایی)، a* (قرمزی) و b* (زردی) به وسیله دستگاه رنگسنج 400–MINOLTA CR مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد اختلاف معنیداری بین گروههای آزمایشی از نظر تأثیر بر رنگ گوشت و پوست وجود نداشت (0/05P). هرچند که از نظر عددی بالاترین میزان شاخص قرمزی گوشت و پوست مربوط به گروه 10 درصد چغندر لبویی بود و بیش ترین مقدار شاخص زردی و روشنایی در گروه بدون چغندر لبویی مشاهده شد.ولی از طریق محاسبه E∆ (میزان انحراف رنگ ) در پوست، نتایج نشان داد که جیره 10 درصد چغندر لبویی نسبت به گروه های دیگر اختلاف معنی داری داشته است(0/05>P). هم چنین در گوشت در سطح P-value (سطح احتمال) اختلاف معنی داری مشاهده شد (0/05>P).
کلید واژگان
چغندر لبویی (Beta vulgaris)رنگسنجی
ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواگروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا




