• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر چغندر لبویی (Beta vulgaris) بر رنگ گوشت و پوست ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    فراهانی, محسنیوسفی سیاه کلرودی, سیامکفرودی, فرهاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    355.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ریخت شناسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
         با هدف بررسی اثر چغندر لبویی (به‌عنوان منبع رنگدانه‌ گیاهی) بر تغییر رنگ گوشت و پوست ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان آزمایشی با 4 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بدین منظور 240 قطعه ماهی (20 قطعه در هر واحد آزمایشی) به‌مدت 45 روز در شرایط استاندارد پرورش داده شدند. گروه‌های آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون چغندر لبویی) و تیمارهای تغذیه‌ای با 5، 10 و 15 درصد چغندر لبویی بودند. برای سنجش میزان تغییرات رنگ گوشت و پوست در روز 45 آزمایش 2 قطعه ماهی از هر یک از تکرارها به‌ صورت تصادفی انتخاب و کشتار شدند. پس از برش قسمتی از گوشت به ‌همراه پوست در ناحیه جانبی بدن و 24 ساعت سرماگذاری، شاخص‌های رنگ‌سنجی براساس سه معیار L‌* (روشنایی)، a* (قرمزی) و b* (زردی) به‌ وسیله دستگاه رنگ‌سنج 400–MINOLTA CR مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد اختلاف معنی‌داری بین گروه‌های آزمایشی از نظر تأثیر بر رنگ گوشت و پوست وجود نداشت (0/05P). هرچند که از نظر عددی بالاترین میزان شاخص قرمزی گوشت و پوست مربوط به گروه 10 درصد چغندر لبویی بود و بیش ‌ترین مقدار شاخص زردی و روشنایی در گروه بدون چغندر لبویی مشاهده شد.ولی از طریق محاسبه E∆  (میزان انحراف رنگ ) در پوست، نتایج نشان داد که جیره 10 درصد چغندر لبویی نسبت به گروه ‌های دیگر اختلاف معنی ‌داری داشته است(0/05>P). هم چنین در گوشت در سطح P-value  (سطح احتمال) اختلاف معنی ‌داری مشاهده شد (0/05>P).
    کلید واژگان
    چغندر لبویی (Beta vulgaris)
    رنگ‌سنجی
    ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-04-20
    1395-02-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_16611.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100846

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب