| dc.contributor.author | مشکینی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | قیاسی, یعقوب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:00:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:00:17Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:00:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:00:17Z | |
| dc.date.issued | 2016-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-10-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-08-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مشکینی, سعید, قیاسی, یعقوب. (1395). ارزیابی تغییرات برخی از شاخص های دفاعی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با عصاره سیر (Allium satvium) و سرخارگل (Echinacea purpurea). فصلنامه محیط زیست جانوری, 8(1), 207-214. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4218 | |
| dc.identifier.uri | http://www.aejournal.ir/article_16561.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100844 | |
| dc.description.abstract | <strong>هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره سیر و عصاره سرخارگل بر برخی از پاسخ های دفاعی غیراختصاصی در ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. برای این منظور، تعداد 1050 قطعه ماهی با وزن متوسط 5±47 گرم، به صورت کاملاً تصادفی در قالب هفت تیمار به ترتیب زیر تقسیم شدند: تیمار یک (گروه شاهد)، تیمار دو (عصاره سیر 5/0%)، تیمارسه (عصاره سیر 1%)، تیمار چهار (عصاره سرخارگل 5/0%)، تیمار پنج (عصاره سرخارگل 1%)، تیمار شش (عصاره سیر 5/0 %+ عصاره سرخارگل 5/0%) و تیمار هفت (عصاره سیر 1 %+ عصاره سرخارگل1 %). ماهیان به مدت 30 روز به ترتیب با جیره های فوق تغذیه شدند و سپس به مدت 15 روز دیگر فقط غذای تجاری دریافت کردند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت لیزوزیم در روزهای 15 و 30 تیمارهای 3 و 7 به طور معنی داری (0/05>P) بالاتر از تیمار شاهد بود، اما در روز 45 این اختلاف معنی دار نبود. از لحاظ میزان فعالیت کمپلمان در روزهای 15 و 30 در تیمارهای 3 و 7 به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارهای مورد آزمایش بودند و در روز 45 تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری (0/05>P) داشت. از لحاظ میزان ایمنوگلوبولین تام سرم در روز 15 مطالعه تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 7 اختلاف معنی داری داشت و در روز 30 تیمارهای 3 و 7 با سایر تیمارها اختلاف معنی دار (0/05>P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 372 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش | fa_IR |
| dc.publisher | Shil Amayesh Consulting Engineering Company | en_US |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه محیط زیست جانوری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Environment | en_US |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | عصاره سیر | fa_IR |
| dc.subject | عصاره سرخارگل | fa_IR |
| dc.subject | پاسخ های دفاعی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی تغییرات برخی از شاخص های دفاعی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با عصاره سیر (Allium satvium) و سرخارگل (Echinacea purpurea) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | فیزیولوژی (جانوری) | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی:
165-57153 | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی:
165- 57153 | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 207 | |
| dc.citation.epage | 214 | |