نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشکینی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorقیاسی, یعقوبfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:00:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:00:17Z
dc.date.available1399-07-08T21:00:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:00:17Z
dc.date.issued2016-04-20en_US
dc.date.issued1395-02-01fa_IR
dc.date.submitted2014-10-23en_US
dc.date.submitted1393-08-01fa_IR
dc.identifier.citationمشکینی, سعید, قیاسی, یعقوب. (1395). ارزیابی تغییرات برخی از شاخص های دفاعی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با عصاره سیر (Allium satvium) و سرخارگل (Echinacea purpurea). فصلنامه محیط زیست جانوری, 8(1), 207-214.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4218
dc.identifier.urihttp://www.aejournal.ir/article_16561.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100844
dc.description.abstract<strong>هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره سیر و عصاره سرخارگل بر برخی از پاسخ ‌های دفاعی غیراختصاصی در ماهی قزل ‌آلای ‌رنگین‌ کمان بود. برای این منظور، تعداد 1050 قطعه ماهی با وزن متوسط  5±47 گرم، به‌ صورت کاملاً تصادفی  در قالب هفت تیمار به ‌ترتیب زیر تقسیم شدند: تیمار یک  (گروه شاهد)، تیمار دو (عصاره سیر 5/0%)، تیمارسه (عصاره سیر 1%)، تیمار چهار (عصاره سرخارگل 5/0%)، تیمار پنج (عصاره سرخارگل 1%)، تیمار شش (عصاره سیر 5/0 %+ عصاره سرخارگل 5/0%) و تیمار هفت (عصاره سیر 1 %+ عصاره سرخارگل1 %). ماهیان به‌ مدت 30 روز به ترتیب با جیره ‌های فوق تغذیه شدند و سپس به ‌مدت 15 روز دیگر فقط غذای تجاری دریافت کردند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت لیزوزیم در روزهای 15 و 30 تیمارهای 3 و 7 به ‌طور معنی ‌داری (0/05>P) بالاتر از تیمار شاهد بود، اما در روز 45 این اختلاف معنی ‌دار نبود. از لحاظ میزان فعالیت کمپلمان در روزهای 15 و 30 در تیمارهای 3 و 7 به‌ طور معنی‌ داری بالاتر از سایر تیمارهای مورد آزمایش بودند و در روز 45 تیمار 3 با سایر تیمارها به ‌جز با تیمار 6  اختلاف معنی ‌داری (0/05>P) داشت. از لحاظ میزان ایمنوگلوبولین تام سرم در روز 15 مطالعه تیمار 3 با سایر تیمارها به ‌جز با تیمار 7 اختلاف معنی ‌داری داشت و در روز 30 تیمارهای 3 و 7 با سایر تیمارها اختلاف معنی ‌دار (0/05>P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به‌ جز با تیمار 6 اختلاف معنی ‌داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ ‌های دفاعی در ماهیان قزل‌ آلای ‌رنگین‌ کمان می‌ گردد.</strong>fa_IR
dc.format.extent372
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherشرکت مهندسین مشاور شیل آمایشfa_IR
dc.publisherShil Amayesh Consulting Engineering Companyen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه محیط زیست جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Environmenten_US
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectعصاره سیرfa_IR
dc.subjectعصاره سرخارگلfa_IR
dc.subjectپاسخ های دفاعیfa_IR
dc.titleارزیابی تغییرات برخی از شاخص های دفاعی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با عصاره سیر (Allium satvium) و سرخارگل (Echinacea purpurea)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeفیزیولوژی (جانوری)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی: 165-57153fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی: 165- 57153fa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue1
dc.citation.spage207
dc.citation.epage214


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد