ارزیابی تغییرات برخی از شاخص های دفاعی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با عصاره سیر (Allium satvium) و سرخارگل (Echinacea purpurea)
(ندگان)پدیدآور
مشکینی, سعیدقیاسی, یعقوبنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره سیر و عصاره سرخارگل بر برخی از پاسخ های دفاعی غیراختصاصی در ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. برای این منظور، تعداد 1050 قطعه ماهی با وزن متوسط 5±47 گرم، به صورت کاملاً تصادفی در قالب هفت تیمار به ترتیب زیر تقسیم شدند: تیمار یک (گروه شاهد)، تیمار دو (عصاره سیر 5/0%)، تیمارسه (عصاره سیر 1%)، تیمار چهار (عصاره سرخارگل 5/0%)، تیمار پنج (عصاره سرخارگل 1%)، تیمار شش (عصاره سیر 5/0 %+ عصاره سرخارگل 5/0%) و تیمار هفت (عصاره سیر 1 %+ عصاره سرخارگل1 %). ماهیان به مدت 30 روز به ترتیب با جیره های فوق تغذیه شدند و سپس به مدت 15 روز دیگر فقط غذای تجاری دریافت کردند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت لیزوزیم در روزهای 15 و 30 تیمارهای 3 و 7 به طور معنی داری (0/05>P) بالاتر از تیمار شاهد بود، اما در روز 45 این اختلاف معنی دار نبود. از لحاظ میزان فعالیت کمپلمان در روزهای 15 و 30 در تیمارهای 3 و 7 به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارهای مورد آزمایش بودند و در روز 45 تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری (0/05>P) داشت. از لحاظ میزان ایمنوگلوبولین تام سرم در روز 15 مطالعه تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 7 اختلاف معنی داری داشت و در روز 30 تیمارهای 3 و 7 با سایر تیمارها اختلاف معنی دار (0/05>P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.P) بالاتر از تیمار شاهد بود، اما در روز 45 این اختلاف معنی دار نبود. از لحاظ میزان فعالیت کمپلمان در روزهای 15 و 30 در تیمارهای 3 و 7 به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارهای مورد آزمایش بودند و در روز 45 تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری (0/05>P) داشت. از لحاظ میزان ایمنوگلوبولین تام سرم در روز 15 مطالعه تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 7 اختلاف معنی داری داشت و در روز 30 تیمارهای 3 و 7 با سایر تیمارها اختلاف معنی دار (0/05>P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.P) داشت. از لحاظ میزان ایمنوگلوبولین تام سرم در روز 15 مطالعه تیمار 3 با سایر تیمارها به جز با تیمار 7 اختلاف معنی داری داشت و در روز 30 تیمارهای 3 و 7 با سایر تیمارها اختلاف معنی دار (0/05>P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.P) داشتند. هم چنین در روز 45 تیمار 3 با دیگر تیمارهای آزمایشی به جز با تیمار 6 اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیر و سرخارگل باعث بهبود پاسخ های دفاعی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان می گردد.
کلید واژگان
قزل آلای رنگین کمانعصاره سیر
عصاره سرخارگل
پاسخ های دفاعی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی: 165-57153گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی: 165- 57153




