بررسی تغییرات فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، تریپسین و لیپاز در ماهی سفیدک سیستان ( Schizothorax zarudnyi)
(ندگان)پدیدآور
شیبک, حسینعلیغفاری, مصطفیقرایی, احمدجهانتیغ, مهدیپاکزادتوچایی, ساحلنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
در تحقیق حاضر به منظور سنجش فعالیت آنزیم های گوارشی از 12 عدد ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) در قالب 4 گروه (3عدد ماهی در هر گروه) با متوسط وزن 6/3±141/6، 2/63±209/5، 9/6±263/1 و 26/9±326/15 گرم استفاده شد. با توجه به تفاوت فعالیت آنزیم های گوارشی در طول روده، سنجش آنزیم های گوارشی آلفا آمیلاز، تریپسین و لیپاز در سه بخش قدامی، میانی و خلفی روده انجام شد. نتایج نشان داد که در بین آنزیم های مورد بررسی، آنزیم آلفا آمیلاز بیش ترین میزان فعالیت را دارا می باشد. بیش ترین میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در بخش میانی روده ثبت شد و بین بخش های مختلف روده اختلاف معنی داری در میزان فعالیت این آنزیم مشاهده شد (0/05>p). هم چنین بیش ترین میزان فعالیت آنزیم های تریپسین و لیپاز در بخش قدامی روده به دست آمد و بین فعالیت هر دو آنزیم در بخش قدامی و میانی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (0/05p). هم چنین بیش ترین میزان فعالیت آنزیم های تریپسین و لیپاز در بخش قدامی روده به دست آمد و بین فعالیت هر دو آنزیم در بخش قدامی و میانی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (0/05
کلید واژگان
ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi)آنزیم آلفا آمیلاز
آنزیم تریپسین
آنزیم لیپاز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، صندوق پستی: 538-98615گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، صندوق پستی: 538-98615
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، صندوق پستی: 56499-99717
گروه پاتولوژی، پژوهشکده دام های خاص، دانشگاه زابل، صندوق پستی: 538-98615
پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، صندوق پستی: 538-98615




