تاثیر روغن ضایعاتطیور به عنوان منبع تامین کننده چربی جیره، بر فاکتورهای رشد و میزان انباشت چربی در کبد ماهیهای پرواری قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, عیسیمانی ورنوسفادرانی, امیرنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی امکان استفاده از روغن ضایعات طیور به عنوان منبع انرژی و چربی مکمل در جیره ماهی قزلآلای رنگین کمان پرواری (Oncorhynchus mykiss)، آزمایشی درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار برای هر تیمار در یک سیستم نیمه بسته پرورش ماهی با میانگین دمای 1/19±11/2 درجه سانتی گراد (انحراف استاندارد±میانگین) طراحی و اجرا گردید. واحدهای آزمایشی شامل حوضچه های فایبرگلاس با حجم مفید 100 لیتر و تعویض آب 1/5 لیتر بردقیقه بود. ماهیان پرواری با میانگین وزنی 0/38±21/67 گرم به مدت هشت هفته با سه جیره یکسان از نظر ترکیب شیمیایی و منابع چربی مکمل متفاوت (%100 روغن ماهی (تیمار شاهد)، %50 روغن ضایعات طیور و %50 روغن ماهی (تیمار1) و %100 روغن ضایعات طیور (تیمار 2) ) تغذیه شدند. نتایج حاصل در پایان آزمایش، تفاوت معنیداری (0/05>P) را در پارامترهای وزن نهایی، نسبت بازده پروتئین، پروتئین تثبیتشده، میزان پروتئین عضلات، فاکتور وضعیت، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی دربین گروههای آزمایشی نشان داد. استفاده از تیمار 50% باعث گردید تا ماهیهای این گروه آزمایشی، در مقایسه با سایر گروه ها در شاخصهایی نظیر ضریب تبدیل غذا، پروتئین تثبیتشده، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت از برتری معنی داری (0/05>P) برخوردار باشند. در مجموع یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده توأم از روغن ماهی و روغن ضایعات طیور با نسبت برابر به عنوان مکمل چربی جیره می تواند به شکل مطلوبی احتیاجات غذایی ماهیان قزل آلای پرورشی به انرژی و اسیدهای چرب را تامین نماید.
کلید واژگان
قزلآلای رنگینکمانفاکتور وضعیت
نرخ رشد ویژه
نسبت بازده پروتئین
ضریب تبدیل غذا
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
ﮔﺮوه ﺷﻴﻼت، داﻧﺸﻜﺪه ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ اﺻﻔﻬﺎنﮔﺮوه ﺷﻴﻼت، داﻧﺸﻜﺪه ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ اﺻﻔﻬﺎن




