طبقهبندی میوه زالزالک بر مبنای رسیدگی با استفاده از ماشین بینایی
(ندگان)پدیدآور
آزادنیا, رحیمخیرعلی پور, کامرانجعفریان, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ازارپسندی محصولات تولیدی به طور گستردهای به ظاهر آن ها بستگی دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر توسعه الگوریتمهایی برای استخراج، انتخاب، و طبقهبندی ویژگیهای تصاویر نمونههای زالزالک به منظور طبقهبندی آنها بر اساس سطح رسیدگی است. تعداد 600 نمونه میوه زالزالک تهیه شد. در مرحله بعد یک جعبه نورپردازی به منظور تصویربرداری از نمونههای زالزالک با نورپردازی کنترل شده طراحی و ساخته شد. پس از تصویربرداری و ذخیره تصاویر بدست آمده، فرآیند پردازش تصویر در نرم افزار متلب اجرا شد. در این مرحله بعد از عملیات پیش پردازش، ویژگیهای رنگ و بافت از تصاویر استخراج شد. از بین ویژگی های استخراج شده تعدادی ویژگی به عنوان ویژگی های کارا با استفاده از روش انتخاب ترتیبی با پایه درجه دوم در نرم افزار متلب انتخاب شدند. از روش های تحلیل تفکیک خطی و درجه دوم برای طبقه بندی ویژگی های کارا استفاده شد. پارامترهای دقت، صحت، حساسیت، و خاصیت برای مدل های طبقه بندی محاسبه شدند. میانگین دقت طبقهبندی نمونههای مختلف زالزالک با استفاده از روشهای تحلیل تفکیک خطی و درجه دوم در مرحله آموزش به ترتیب برابر 67/98 و % 33/99 و در مرحله آزمون با هم مشابه و برابر با % 67/98 بود. همچنین بر اساس نتایج مربوط به پارامترهای تعیین شده، مدل تحلیل تفکیک درجه دوم از مدل تحلیل تفکیک خطی عملکرد بهتری داشت.
کلید واژگان
زالزالکرسیدگی
پردازش تصویر
طبقهبندی
روش های تحلیل تفکیک
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2022-07-231401-05-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانهیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه ایلام
گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، آموزشکده کشاورزی سمنگان، دانشگاه فنی و حرفهای، خراسان شمالی، ایران
شاپا
2476-47872476-4795