نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبانشی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, صدیقهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:58:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:58:51Z
dc.date.available1399-07-08T20:58:51Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:58:51Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-17en_US
dc.date.submitted1395-02-28fa_IR
dc.identifier.citationبانشی, احمد, محمدی, صدیقه. (1395). القای مقاومت گندم به بیماری پاخوره با کاربرد متیل جاسمونات و چند گونه قارچ میکوریز. بوم شناسی گیاهان زراعی, 12(4), 39-47. doi: 10.22034/aej.2017.528713fa_IR
dc.identifier.issn2423-7957
dc.identifier.issn2423-7965
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2017.528713
dc.identifier.urihttp://www.agroecojournal.com/article_528713.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100314
dc.description.abstractبیماری پاخوره یکی از مهم­ترین بیماری­های گندم می ­باشد که توسط قارچ خاکزی <em>Gaeumannomyces graminis </em>ایجاد می ­شود. این پژوهش با هدف تعیین تأثیر گونه­ های قارچ میکوریز و متیل جاسمونات در القای مقاومت گندم آلوده به قارچ مذکور انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل با 32 تیمار در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول وجود و عدم وجود بیمارگر، فاکتور دوم گونه ­های قارچ میکوریز شامل <em>Glomus hoi</em>، <em>G. mosseae </em>و <em>G. intraradices</em> و فاکتور سوم غلظت­ های متیل جاسمونات در مقادیر 0، 1/0، 5/0 و 5/1 میلی ­مولار بود. عوامل القا کننده مقاومت فوق­ الذکر در مرحله گیاهچه به خاک اطراف ریشه اضافه و در بازه­ های زمانی 24 و 120 ساعت میزان فنل اندازه­ گیری و روند تغییرات آن مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت فنل کل در اکثر تیمارهای سالم نسبت به تیمارهای بیمار القا شده بیشتر بود. میزان فنل کل در گیاهان بیمار با هر عامل القای مقاومت در بازه زمانی 120 ساعت بیشتر از میزان آن در بازه زمانی 24 ساعت بود ولی به طور کلی گیاهان سالم بیشترین میزان فنل کل در دو بازه زمانی 24 و 120 ساعت را داشتند. کاربرد <em>G. intraradices </em>همراه با غلظت 5/1 میلی­ مولار متیل جاسمونات بیشترین تأثیر را در القای مقاومت داشت و پیشنهاد می­ شود از این ترکیب در مرحله گیاهچه به عنوان کود بیولوژیک جهت القای مقاومت برای مقابله با بیماری پاخوره گندم استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent554
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Miyaneh Branchen_US
dc.relation.ispartofبوم شناسی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofAgroecology Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2017.528713
dc.subject فنل کلfa_IR
dc.subject قارچ‌ریشهfa_IR
dc.subject کنترل بیولوژیکfa_IR
dc.subject مقاومت القاییfa_IR
dc.subject مهار زیستیfa_IR
dc.titleالقای مقاومت گندم به بیماری پاخوره با کاربرد متیل جاسمونات و چند گونه قارچ میکوریزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری شناسی گیاهی واحد شیراز دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری شناسی گیاهی واحد شیراز دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage39
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد