اثر محتوای اولیه فسفر بذر بر رشد و عملکرد ارقام جو در شرایط دیم
(ندگان)پدیدآور
عبدالرحمنی, بهمنولیزاده, غلامرضانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر محتوای فسفر اولیه بذر بر خصوصیات رشدی و عملکرد سه رقم جو، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار طی دو سال زراعی 1392-1390 در مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، ایستگاه مراغه انجام شد. عامل اول شامل سه رقم جو سهند، آبیدر و دایتون و عامل دوم نیز مقادیر مختلف فسفر مصرف شده در گیاهان والد در سال قبل 0، 15 ، 30 و 45 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپر فسفات تریپل بود. محتوای فسفر دانه بر حسب درصد در گیاهان والد در میزانهای مختلف فسفر مصرف شده اندازهگیری و نتایج نشان داد که در اثر مصرف مقادیر مختلف کود فسفره، غلظت فسفر در بذور تولید شده اختلاف معنیدار داشت و تیمارهای 30 و 45 کیلوگرم فسفر در هکتار از نظر غلظت فسفر در بذور نتاج، نسبت به بقیه تیمارها برتر بودند. ترکیب رقم سهند × 30 کیلوگرم فسفر در هکتار به غیر از عملکرد بیولوژیک، از نظر درصد فسفر بذر، عملکرد دانه، در جه باردهی، شاخص برداشت و درصد پوشش سبز در مرحله گلدهی نسبت به بقیه تیمارها برتر بود و این ترکیب تیماری میتواند برای کشت پائیزه جو دیم در منطقه و نیز سایر مناطق مشابه آب و هوایی توصیه گردد.
کلید واژگان
بهرهوری بارشپوشش سبز
جذب فسفر
قدرت بذر
گیاه والد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
استادیار مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مراغه، ایراناستادیار مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مراغه، ایران
شاپا
2423-79572423-7965




