• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر پیش تیمار بذر با عناصر کم مصرف بر سرعت جوانه زنی، ویگور گیاهچه و عملکرد گل همیشه بهار

    (ندگان)پدیدآور
    میرشکاری, بهرام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    250.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از این روش های ساده و کم هزینه برای بهبود تغذیه و جوانه زنی و رشد اولیه گیاهان، پرایمینگ غذایی بذر است.  به منظور ارزیابی تاثیر تیمار بذر با روی و منگنز بر جوانه­زنی و عملکرد گل همیشه بهار آزمایشی اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل پرایمینگ بذر با غلظت های 5/0%، 1%، 5/1% و 2% ZnSO4, H2O (Zn 35%, S 12%)  و MnSO4, 3H2O (Mn 26%, S 15%) همراه با Zn1%+Mn1%، Zn1.5%+Mn1% و شاهد بود. متوسط درصد جوانه زنی نهایی بذرهای تیمار شده با روی و منگنز به تنهایی به ترتیب حدود 79% و 5/79% بودند. 71% درصد بذور شاهد نیز مرحله جوانه زنی را تکمیل کردند. افزایش در غلظت Zn وMn  در محلول موجب محدود شدن شاخص قدرت گیاهچه شد. بیشترین عملکرد گل از تیمارهای حاوی 1% سولفات روی + 1% سولفات منگنز، 5/1% سولفات منگنز، 5/1% سولفات روی + 1% سولفات منگنز و 5/1% و 2% سولفات روی حاصل شد. بین دو تیمار ترکیبی از نظر عملکرد اسانس روغنی اختلاف معنی دار به­وجود آمد و تیمار 5/1% سولفات روی + 1% سولفات منگنز با کاهشی حدود 03/0 میلی لیتر در متر مربع در مقدار اسانس در کلاس آماری پایین تری نسبت به دیگر تیمار ترکیبی قرار گرفت. عکس العمل عملکرد اسانس روغنی به تیمار بذر با  Zn  و Mn  مثبت و معنی دار بود و تمام تیمارهای مورد مطالعه به­جز غلظت­های 5/0% از هر کدام از عناصر کم مصرف عملکرد اسانس بالاتری نسبت به شاهد داشتند. تیمار بذر در شرایط مزرعه با محلول­های غذاییZn  و Mn می تواند به­عنوان روشی برای بهبود عملکرد اسانس همیشه بهار توصیه شود.
    کلید واژگان
    بهبود تغذیه
    پرایمینگ بذر
    درصد جوانه زنی نهایی
    محلول های غذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-01-21
    1392-11-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
    Islamic Azad University, Miyaneh Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2423-7957
    2423-7965
    URI
    http://www.agroecojournal.com/article_515286.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100267

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب