استفاده از اوره به عنوان جایگزین بخشی از کنجاله سویا در جیره غذایی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
بحرینی, ابراهیمپوررضا, جواددستغیب بهشتی, محمدکاظمبرنائی, لطف اللهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور مطالعه اثر استفاده از اوره در جیره غذایی جوجههای گوشتی آزمایشی برای مقایسه هفت جیره آزمایشی که در آنها اوره جایگزین بخشی از کنجاله سویا شد به اجرا درآمد. در قالب طرح کاملاً تصادفی 420 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد آرین به 21 گروه و هر گروه به 15 قطعه جوجه تقسیم شدند و هر یک از جیرههای آزمایشی با سه تکرار به شرح ذیل مصرف گردید. گروه اول: این جوجهها طی هفتههای دوم و سوم از جیره حاوی اوره استفاده نمودند و بقیه دوره از جیرههای معمولی استفاده نمودند. گروه دوم: این جوجهها طی هفتههای چهارم تا هفتم از جیره حاوی اوره استفاده نمودند و بقیه دوره از جیرههای معمولی استفاده نمودند. گروه سوم: این جوجهها گروه شاهد بودند که کل دوره را از جیرههای معمولی بدون اوره استفاده نمودند. جوجهها در طی مدت آزمایش از سه جیره آغازین، رشد و پایانی که دارای انرژی و پروتئین یکسان بودند به مدت 49 روز تغذیه شدند. تیمارهای مورد آزمایش شامل سطوح 203/0، 406/0 و 609/0 درصد اوره از جیره و مقایسه با شاهد(جیره بدون اوره) بود. نتایج بدست آمده نشان داد که سطوح مختلف اوره بر وزن زنده طیور، وزن لاشه طیور، وزن چربی حفره بطنی و ضریب تبدیل غذایی تأثیری نداشت و تحت شرایط این آزمایش استفاده از اوره به عنوان جایگزین کنجاله سویا در سطوح 203/0، 406/0 و 609/0 درصد جیره هیچگونه تأثیر منفی بر صفات مورد بررسی در این آزمایش ندارد.
کلید واژگان
جوجههای گوشتیاوره
جیره
کنجاله سویا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2006-08-231385-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوجاستاد دانشگاه صنعتی اصفهان
مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
شاپا
2423-79572423-7965




