تأثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگیهای فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L
(ندگان)پدیدآور
نورانی آزاد, حمیدحاجی باقری, محمدرضانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در یک تحقیق گلخانهای، اثرات تنش شوری ناشی از سدیم کلرید بر روی برخی ویژگیهای فیزیولوژیک و ترکیب شیمیایی در گیاه شوید در یک طرح آماری کاملاً تصادفی در پنج سطح شوری صفر، 25، 50، 75 و 100 میلیمولار با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. کشت دانهها در گلدانهای پلاستیکی و شرایط گلخانه و آبیاری گیاهان به کمک محلول غذایی هوگلند صورت گرفت. در پایان مرحله رشد، مقادیر وزن خشک گیاه، طول ساقه و سطح برگ، سدیم و پتاسیم و کلر برگها، کلروفیل کل برگها، کل قندهای محلول اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش درجه شوری، مقدار کلروفیل کل برگها، وزن خشک گیاه و سطح برگ کاهش معنیدار پیدا کرده است، ولی در مقابل میزان کل قندهای محلول افزایش یافت. همچنین با افزایش درجه شوری، پتاسیم برگها به طور معنیدار کاهش پیدا کرد و مقادیر سدیم و کلر برگها بهصورت معنیدار افزایش یافت که باعث مسمومیت یونی به ویژه در سطوح بالای شوری گردید. افزایش قندهای محلول همراه با افزایش سطح شوری اهمیت آنها را در تنظیم اسمزی نشان میدهد.
کلید واژگان
سدیم کلریدشوری
شوید
کلروفیل
سطح برگ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2008-10-221387-08-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبانعضو باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
شاپا
2423-79572423-7965




