• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگی‏های فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L

    (ندگان)پدیدآور
    نورانی‏ آزاد, حمیدحاجی‏ باقری, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    152.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در یک تحقیق گلخانه‏ای، اثرات تنش شوری ناشی از سدیم کلرید بر روی برخی ویژگی‏های فیزیولوژیک و ترکیب شیمیایی در گیاه شوید در یک طرح آماری کاملاً تصادفی در پنج سطح شوری صفر، 25، 50، 75 و 100 میلی‏مولار با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. کشت دانه‌ها در گلدان‏های پلاستیکی و شرایط گلخانه و آبیاری گیاهان به کمک محلول غذایی هوگلند صورت گرفت. در پایان مرحله رشد، مقادیر وزن خشک گیاه، طول ساقه و سطح برگ، سدیم و پتاسیم و کلر برگ‏ها، کلروفیل کل برگ‏ها، کل قندهای محلول اندازه‏گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش درجه شوری، مقدار کلروفیل کل برگ‏ها، وزن خشک گیاه و سطح برگ کاهش معنی‏دار پیدا کرده است، ولی در مقابل میزان کل قندهای محلول افزایش یافت. هم‏چنین با افزایش درجه شوری، پتاسیم برگ‏ها به طور معنی‏دار کاهش پیدا کرد و مقادیر سدیم و کلر برگ‏ها به‏صورت معنی‏دار افزایش یافت که باعث مسمومیت یونی به ویژه در سطوح بالای شوری گردید. افزایش قندهای محلول همراه با افزایش سطح شوری اهمیت آن‏ها را در تنظیم اسمزی نشان می‏دهد.
    کلید واژگان
    سدیم کلرید
    شوری
    شوید
    کلروفیل
    سطح برگ

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2008-10-22
    1387-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
    Islamic Azad University, Miyaneh Branch
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
    عضو باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

    شاپا
    2423-7957
    2423-7965
    URI
    http://www.agroecojournal.com/article_514806.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100063

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب