نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمتفقی, فرزانه الساداتfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, پرهامfa_IR
dc.contributor.authorشاهسواری, رومیناfa_IR
dc.date.accessioned1402-04-09T13:28:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-30T13:28:09Z
dc.date.available1402-04-09T13:28:08Zfa_IR
dc.date.available2023-06-30T13:28:09Z
dc.date.issued2023-04-01en_US
dc.date.issued1402-01-12fa_IR
dc.identifier.citationمتفقی, فرزانه السادات, مرتضوی, پرهام, شاهسواری, رومینا. (1402). ارزیابی نقش محافظتی عصاره هیدروالکلی زنجبیل و ان استیل سیستئین بر اختلال ژنتیکی سلول‌های مغز استخوان در مواجهه با سدیم آزید به روش میکرونوکلئوس. مجله مطالعات علوم پزشکی, 34(1), 46-57.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5980-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/997063
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات محافظتی عصاره زنجبیل و ان استیل سیستئین بر سمیت ژنتیکی ناشی از سدیم آزید در لنفوسیت های خون محیطی بود. سدیم آزید به عنوان یک جهش‌زای ژنتیکی قوی در موجودات مختلف از جمله باکتری‌ها، گیاهان و حیوانات شناخته می‌شود و یک عامل ژنوتوکسیک در نظر گرفته می‌شود که به طور گسترده بر بسیاری از ارگانیسم‌ها تأثیر می‌گذارد. مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی، عصاره هیدروالکلی زنجبیل (0.1، 0.5 و 1 میکرومولار) و استیل سیستئین (50، 100 و 500 میکرومولار) از نظر اثرات محافظتی بر روی سمیت ژنتیکی ناشی از سدیم آزید در لنفوسیت‌ها مورد آزمایش قرار گرفتند. برای آنالیز نمونه خون انسان از روش میکرونوکلئوس استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده از آزمایش با استفاده از نرم‌افزار آماری Graph Pad Prism v8 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P<0.05 به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که سدیم آزید باعث ایجاد سمیت ژنتیکی در لنفوسیت‌های خون انسان می‌شود و باعث تشکیل ریزهسته‌ها می‌شود. تیمار لنفوسیت ها با غلظت های مختلف استیل سیستئین و زنجبیل باعث کاهش تولید میکرونوکلئوس ها به صورت وابسته به دوز شد که منجر به کاهش سمیت ژنتیکی شد (p<0.05) بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نتیجه گرفت که ان استیل سیستئین، در غلظت های 100 و 500 میکرومولار، و زنجبیل، در تمام دوزها، منجر به کاهش وابسته به دوز در سمیت ژنی شد. این نشان می دهد که N-استیل سیستئین و ترکیبات موجود در عصاره زنجبیل دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی هستند و آنها را قادر می سازد تا سمیت ژنتیکی ناشی از سدیم آزید را کاهش دهند.fa_IR
dc.format.extent452
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectسمیت ژنتیکیfa_IR
dc.subjectسدیم آزیدfa_IR
dc.subjectآنتی ­اکسیدانتfa_IR
dc.subjectزنجبیلfa_IR
dc.subjectان ­استیل ­سیستئینfa_IR
dc.subjectمسمومیتfa_IR
dc.titleارزیابی نقش محافظتی عصاره هیدروالکلی زنجبیل و ان استیل سیستئین بر اختلال ژنتیکی سلول‌های مغز استخوان در مواجهه با سدیم آزید به روش میکرونوکلئوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue1
dc.citation.spage46
dc.citation.epage57


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد