نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorپژند, ذبیح الهfa_IR
dc.contributor.authorقیاسی, سارهfa_IR
dc.contributor.authorسید حسنی, میرحامدfa_IR
dc.contributor.authorپوردهقانی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorقربانی واقعی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, هوشنگfa_IR
dc.contributor.authorقاسمیان, سجادfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-28T10:08:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-18T10:08:16Z
dc.date.available1402-03-28T10:08:15Zfa_IR
dc.date.available2023-06-18T10:08:16Z
dc.date.issued2023-07-01en_US
dc.date.issued1402-04-10fa_IR
dc.identifier.citationمحسنی, محمود, پژند, ذبیح اله, قیاسی, ساره, سید حسنی, میرحامد, پوردهقانی, محمد, قربانی واقعی, رضا, یگانه, هوشنگ, قاسمیان, سجاد. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر غوطه‌وری تخم در سطوح مختلف تیامین محلول در آب بر بهبود شاخص‌های انکوباسیون و رشد لارو فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی. مجله علمي شيلات ايران, 32(2), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2612-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/989597
dc.description.abstractتیامین یا ویتامین B1 به عنوان یک کوآنزیم مهم در متابولیسم چربی، کربوهیدرات و پروتئین نقش حیاتی در مراحل جنینی تخم و توسعه لارو ایفا می‌کند. به‌منظور بررسی اثر تیامین بر شاخص‌های انکوباسیون فیل‌ماهی (Huso huso) تخم‌های حاصل از تکثیر مولدین نر و ماده پرورشی پس از لقاح و در زمان جذب آب به‌ترتیب با چهار تیمار و سه تکرار شامل غلظت های شاهد (صفر میلی‌گرم تیامین در لیتر آب)، T500 (500 میلی‌گرم تیامین در لیتر آب)، T1000 (1000 میلی‌گرم تیامین در لیتر آب) و T1500 (1500 میلی‌گرم تیامین در لیتر آب) به مدت 30 دقیقه تحت درمان با تیامین محلول در آب به روش غوطه‌وری قرار گرفتند. سپس پنج مرتبه با آب تازه شستشو داده و تا زمان تفریخ در انکوباتورهای مخصوص نگهداری شدند. شاخص‌های انکوباسیون و رشد لارو از 24 ساعت پس از لقاح تخم تا 44 روز پس از شروع تغذیه فعال لارو بررسی شدند. نتایج نشان داد بیشترین و کمترین بازماندگی تخم از 24 ساعت پس از لقاح تا زمان تفریخ به ترتیب در تیمار T500و تیمار شاهد مشاهده شد (P<0.05). طول و وزن لارو در شروع تغذیه فعال تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نداشت (P>0.05). اما تیامین در سطوح T1000 و T1500 توانست منجر به افزایش معنی‌دار طول، وزن و وزن کسب شده در انتهای دوره شود (P<0.05). غوطه‌وری تخم در تیامین محلول توانست منجر به افزایش نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن در دو تیمار T1000و T1500 در روز 36 پس از شروع تغذیه فعال شود (P<0.05). ضریب تبدیل غذایی، کارایی پروتئین و کارایی چربی در تیمارهای  T500 و شاهد کاهش معنی‌داری نسبت به دو غلظت بالاتر داشت (P<0.05). کمترین درصد بازماندگی از لارو زمان شروع تغذیه فعال تا 44 روز بعد در تیمار شاهد مشاهده شد (P<0.05). نتایج این تحقیق بیان می‌کند که غوطه‌وری تخم در محلول تیامین می‌تواند منجر به افزایش رشد و بازماندگی لارو شود، به‌همین منظور پیشنهاد می‌شود که تخم فیل‌ماهی پس از لقاح در محلول تیامین حداقل به‌میزان 1000 میلی گرم در لیتر قرار داده شود.  fa_IR
dc.format.extent631
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectویتامین B1fa_IR
dc.subjectدرصد تخم‌گشاییfa_IR
dc.subjectبازماندگی لاروfa_IR
dc.subjectغوطه‌‌وری تخمfa_IR
dc.subjectانکوباسیونfa_IR
dc.subjectفیل‌‌ماهیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر غوطه‌وری تخم در سطوح مختلف تیامین محلول در آب بر بهبود شاخص‌های انکوباسیون و رشد لارو فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دانشگاه گیلان، دانشکده علوم کشاورزی صومعه سرا، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد