نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجعفری, سیده شهربانوfa_IR
dc.contributor.authorرهباریان, راهلهfa_IR
dc.contributor.authorنقره ی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-28T09:37:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-18T09:37:40Z
dc.date.available1402-03-28T09:37:40Zfa_IR
dc.date.available2023-06-18T09:37:40Z
dc.date.issued2020-07-01en_US
dc.date.issued1399-04-11fa_IR
dc.identifier.citationجعفری, سیده شهربانو, رهباریان, راهله, نقره ی, محمد. (1399). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر محافظتی عصاره اتانولی پوست انار (Punica granatum) بر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کادمیوم. مجله علمي شيلات ايران, 0, 95-105.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2614-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/989583
dc.description.abstractکادمیوم (Cd) فلز سنگینی است که به دلیل نیمه عمر بالا در خاک و حلالیت زیاد در آب یک آلوده‌کننده قوی به‌حساب می‌آید. این فلز سمی و ماده اصلی آلوده‌کننده اکوسیستم‌های آبی است. در تحقیق حاضر، اثر افزودن عصاره پوست انار در جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر مهار آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از مسمومیت تجربی با کادمیوم ارزیابی شده است. در این مطالعه، ماهیان با وزن متوسط 70 گرم به ‌طور تصادفی در پنج گروه بیست عددی تقسیم شدند. گروه اول، بدون دریافت هیچ افزودنی به ‌عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. دومین گروه ماهیان تنها در معرض کلرید کادمیوم (5 میلی‌گرم در لیتر) قرار داده شدند. گروه‌های سوم، چهارم و پنجم علاوه بر کادمیوم (5 میلی‌گرم در لیتر)، به‌ترتیب غلظت‌های 1، 2 و 4 درصد عصاره پوست انار را نیز دریافت کردند. پس از اتمام دوره آزمایش که 140 روز بود، خونگیری از نمونه‌ها انجام شد. سپس فاکتورهای بیوشیمیایی موجود در سرم خون هر یک از نمونه‌ها اندازه‌گیری شد. ارزیابی فعالیت شاخص‌های آنزیمی نشان داد که مصرف کادمیوم باعث کاهش معنی‌دار میزان فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) می‌شود درحالی‌که میزان مالون دی آلدهید (MDA) به‌ طور معنی‌دار افزایش یافت (05/0>p). همچنین نتایج نشان داد افزودن غلظت‌های افزایشی (1، 2 و 4 درصد) عصاره پوست انار، باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آنزیم‌های SOD، GPX و میزان TAC شد درحالی‌که میزان MDA در مقایسه با گروه تحت تیمار با کادمیوم کاهش یافت (05/0> p). بنابراین، به‌نظر می‌رسد که استفاده از عصاره پوست انار به عنوان یک مکمل غذایی، برای کاهش اثرات مسمومیت تجربی ناشی از کادمیوم در ماهی کپور معمولی می‌تواند مفید باشد، هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.fa_IR
dc.format.extent635
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectآسیب اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectعصاره انارfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectماهی کپور معمولیfa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر محافظتی عصاره اتانولی پوست انار (Punica granatum) بر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کادمیومfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، اfa_IR
dc.contributor.departmentپیام نور تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume0
dc.citation.spage95
dc.citation.epage105


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد