مقایسه دو روش شیردهی تغذیه با انگشت (Finger feeding) و تغذیه با فنجان (Cup feeding) در نوزادان نارس در زمان رسیدن به دریافت مستقیم شیر مادر در بیمارستان اکبرآبادی در سال 1398
(ندگان)پدیدآور
سابوته, مریمبردبار, آرشزارعی, آرزو
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده:
زمینه و هدف: تغذیه نوزادان نارس از جمله چالشهای همیشگی تیم پزشکی و پرستاری میباشد. در این تحقیق به مقایسه دو روش شیردهی تغذیه با انگشت و تغذیه با فنجان در نوزادان نارس از نظر زمان رسیدن به دریافت مستقیم شیر مادر پرداخته شده است.
مواد و روشها: این مطالعه مشاهده ای-مقطعی میباشد و به پرونده های نوزادان نارس کمتر از 36 هفته و 6 روز متولد شده در بیمارستان اکبرآبادی در سال 1398 مراجعه شده و 30 نوزاد در گروه تغذیه با انگشت و 35 نوزاد در گروه تغذیه با فنجان از نظر جنس، نوع تولد، سن حاملگی همسان سازی شدند. در دو گروه زمان لازم تا شروع تغذیه با هریک از روشها بدون نیاز به گاواژ گاستریک، تعداد دفعات گاواژ موفقیت آمیز و حجم شیر دریافتی در 10 روز اول، مدت زمان بستری در NICU و زمان لازم تا دریافت مستقیم شیر مادر مقایسه گردید.
یافته ها:
با توجه به عوامل مورد بررسی در این مطالعه مشخص گردید که مدت زمان لازم تا شروع تغذیه در دو گروه تفاوت معناداری داشت. بدین معنی که گروه Cup feeding زودتر میتوانستند از این روش نسبت به گروه Finger استفاده کنند ولی در مورد سایر متغیرها چنین ارتباط معناداری یافت نشد. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که مدت زمان لازم تا دریافت مستقیم شیر مادر و متغیرهای مربوط به تغذیه موفقیت آمیز در دو گروه تفاوتی نداشت.
کلید واژگان
نوزادان نارس (Preterm Neonates)تغذیه با انگشت (Finger feeding)
تغذیه با فنجان (Cup feeding)
دریافت مستقیم شیر مادر (Exclusive Breast Feeding).
نوزادان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2023-07-011402-04-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
2228-70432228-7051



