نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعباسی, فائزهfa_IR
dc.contributor.authorپرندین, رحمت‌الهfa_IR
dc.contributor.authorپورنقی, پویاfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-25T04:56:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-15T04:56:29Z
dc.date.available1402-03-25T04:56:19Zfa_IR
dc.date.available2023-06-15T04:56:29Z
dc.date.issued2022-07-01en_US
dc.date.issued1401-04-10fa_IR
dc.identifier.citationعباسی, فائزه, پرندین, رحمت‌اله, پورنقی, پویا. (1401). بررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش‌های سوری تیمارشده با بیسفنول‌آ. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 22(2), 154-167. doi: 10.52547/jarums.22.2.154fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.52547/jarums.22.2.154
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-2201-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/987331
dc.description.abstractزمینه و هدف: پاتوفیزیولوژی بیماری افسردگی بسیار پیچیده‌ است. میوه نسترن کوهی حاوی ترکیبات مختلف آنتی‌اکسیدانت است. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد افسردگی و ضد اضطرابی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی در موش‌های سوری نر در آزمون‌های رفتاری شنای اجباری، معلق ماندن دم، ماز و تست ترجیح ساکارز و همچنین آزمون‌های بیوشیمیایی نظیر ظرفیت آنتی‌اکسیدان و میزان مالون‌دی‌آلدهید بود. نسترن کوهی با داشتن مقادیر بالای ویتامین C دارای اثرات ضدافسردگی و اضطرابی می‌باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، تعداد60 سر موش نر سوری به پنج گروه 12 تایی شامل گروه‌ شاهد، گروه بیسفنول‌آ و سه گروه تحت درمان با بیسفنول‌آ خوراکی با دوز 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز و عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی با دوز‌های 100، 200، 400 میلی‌گرم بر کیلو‌گرم در روز از روز 50 تا 120 پس از تولد تجویز شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS ، آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معناداری 0/05 >p  تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌های به‌دست آمده نشان داد که بیسفنول‌آ مدت زمان بی‌حرکتی را در آزمون شنای اجباری و معلق ماندن دم به‌طور معناداری افزایش داد. عصاره در سطح 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم در هردو آزمون مدت زمان بی‌حرکتی را کاهش داد. بیسفنول‌آ ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم و مغز را به‌طور معناداری کاهش داد. عصاره در سطح 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم هردو ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مغز وسرم را به طور معناداری افزایش داد. نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این تحقیق نشان داد که میوه نسترن‌کوهی اثرات آنتی‌اکسیدانی‌ دارد و با کاهش معنادار ظرفیت آنتی اکسیدانی و مدت زمان بی‌حرکتی در موش‌های سوری تحت درمان با عصاره، دارای اثرات ضد افسردگی و اضطرابی می‌باشد.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.52547/jarums.22.2.154
dc.subjectبیسفنول‌‌آfa_IR
dc.subjectنسترن کوهیfa_IR
dc.subjectموش سوریfa_IR
dc.subjectضد افسردگیfa_IR
dc.subjectضد اضطرابیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش‌های سوری تیمارشده با بیسفنول‌آfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue2
dc.citation.spage154
dc.citation.epage167


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد