• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پوست و زیبایی
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پوست و زیبایی
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر اثرات قارچ ری‌شی (Ganoderma lucidum) در بهداشت پوست و درمان بیماری‌های پوستی

    (ندگان)پدیدآور
    رضائیان, شرارهپوریان‌فر, حمیدرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مروري
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    قارچ ری‌شی با نام علمی Ganoderma lucidum یک قارچ دارویی منحصربه‌فرد است که بیش از 4 هزار سال قدمت استفاده برای درمان بیماری‌های مختلف در کشورهای آسیایی دارد. امروزه در اکثر نقاط دنیا از این قارچ در درمان‌های مرتبط با طب سنتی استفاده می‌شود. اخیراً در میان فعالیت‌های متنوع زیستی قارچ ری‌شی، اثرات مثبت آن در بهبود کیفیت پوست و درمان بیماری­های پوستی مورد توجه محققین قرار گرفته است. پلی‌ساکاریدها و تری‌ترپن‌ها در زمره مهم‌ترین متابولیت­های اثرگذار و اصلی این قارچ هستند که به‌دلیل عملکرد آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود در بحث درمان و بهداشت پوست حائز اهمیت است. این مقاله مروری به تجمیع آخرین دستاوردهای تحقیقاتی بر روی نقش این قارچ در بهداشت و درمان پوست می‌پردازد. تحقیقات متعدد نشان داده است که عصاره­های قارچ ری‌شی در مواردی هم‌چون تسریع ترمیم زخم، تسکین عفونت­های پس ­از سوختگی و پیشگیری از فلاپ پوست در اثر آسیب ایسکمی (خون­رسانی مجدد) قابلیت دارد. تأثیر عصاره‌های قارچ ری‌شی بر جلوگیری و درمان چروکیدگی و تأثیر بر سفیدکردن پوست، آن­ها را به­ یک ماده طبیعی برای مراقبت از پوست تبدیل کرده ­است. هم‌چنین مطالعات صورت‌گرفته بر روی اثرات قارچ ری‌شی در درمان برخی از بیماری‌های پوستی نظیر آتوپیک (درماتیک و اگزما)، سارکوئیدوز جلدی و کاربرد بالقوه این قارچ در درمان سرطان پوستی در این مقاله مروری بررسی شده‌اند.
    کلید واژگان
    قارچ ری‌شی
    گانودرما
    پلی‌ساکارید
    تری‌ترپن
    آنتی‌اکسیدان
    درمان و بهداشت پوست
    عمومى

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2023-02-01
    1401-11-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
    گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران

    شاپا
    2008-7470
    2228-7388
    URI
    http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5632-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/986139

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب