نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهسواری, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorموید کاظمی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorنوری یزدان, نگارfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-21T00:24:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-04-10T00:24:39Z
dc.date.available1402-01-21T00:24:38Zfa_IR
dc.date.available2023-04-10T00:24:39Z
dc.date.issued2023-03-01en_US
dc.date.issued1401-12-10fa_IR
dc.identifier.citation(2023). scientific magazine yafte, 24(4), 1-14.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3533-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/951182
dc.description.abstractمقدمه: دیابت نوع 2 یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر و درمان آن یکی از اولویت های بالینی می باشد. هدف مطالعه ارزیابی اثر اسانس روغنی مرزه خوزستانی ( SKEO) و کارواکرول بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و همینطور فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می باشد. مواد و روش ­ها: مطالعه از نوع تجربی می باشد. القای دیابت در موش های صحرایی نر ویستار با تزریق mg/kg 70 آلوکسان بصورت داخل صفاقی صورت گرفت. رت ها بصورت تصادفی به 5 گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از دوره تیمار (20 روز) شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و هم چنین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در همولیزات تمامی گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. SKEO با روش GC-Mass آنالیز گردید. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS و آزمون های ANOVA یکطرفه و  Tukeyانجام شد. یافته ­ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین مقادیر گلوتاتیون و TAC گروه های دیابتی تحت تیمار در هر دو دوز در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش ومیزانMDA  در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش یافت (05/0>P). از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گروه های تحت درمان نسبت به گروه رت های دیابتی افزایش معنا داری را نشان داد (05/0>P). آنالیز SKEO با روش GC-Mass نشان داد که کارواکرول (درصد) عمده ترین ترکیب این عصاره را تشکیل می دهد. بحث و نتیجه ­گیری: طبق نتایج عمده ترین ترکیب SKEO ، کارواکرول بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. گروه های تیمار شده با SKEO و کارواکرول هر دو کاهش معناداری در میزان  MDA و افزایش شاخص های دفاع آنتی اکسیدانش نشان دادند.fa_IR
dc.format.extent276
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectدیابت ملیتوسfa_IR
dc.subjectکارواکرولfa_IR
dc.subjectاسانس روغنی گیاه مرزه خوزستانیfa_IR
dc.subjectعلوم آزمایشگاهیfa_IR
dc.titleبررسی اثرمقایسه ای اسانس روغنی Satureja khuzestanica Jamzad و کارواکرول بر پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیم های آنتی اکسیدان ، گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما در رتهای دیابتی شده با آلوکساینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentبیوشیمی بالینی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه داخلی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد