نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلی پناهیان, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorکرمی, آیت الهfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-12T07:14:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-04-01T07:14:42Z
dc.date.available1402-01-12T07:14:42Zfa_IR
dc.date.available2023-04-01T07:14:42Z
dc.date.issued2023-02-20en_US
dc.date.issued1401-12-01fa_IR
dc.date.submitted2022-06-19en_US
dc.date.submitted1401-03-29fa_IR
dc.identifier.citationعلی پناهیان, فاطمه, کرمی, آیت اله. (1401). تعیین کننده‌های مدیریت پایدار مصرف آب در بین مرکبات‌کاران شهرستان گچساران. آب و توسعه پایدار, 9(4), 97-106. doi: 10.22067/jwsd.v9i4.2206.1155fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jwsd.v9i4.2206.1155
dc.identifier.urihttps://jwsd.um.ac.ir/article_43669.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/945058
dc.description.abstractبخش کشاورزی کلیدی‌ترین بخشی است که پیوند تاریخی و اجتماعی محکمی با آب دارد. آب یکی از بزرگترین چالش‌های سده حاضر آدمیت است. محدودیت ذاتی منابع آب از برجسته‏‌ترین چالش‌های بخش آب می‌باشد. پژوهش حاضر نیز به‌‏منظور بررسی پایداری مصرف آب در باغ‏های مرکبات گچساران انجام شده است. ابزار پژوهش، پرسشنامه‏‌‏ای که توسط پژوهشگر ساخته شده است و شامل مدیریت پایداری، اجتماعی، نهادی، فیزیکی، دانشی و نگرشی می‌باشد. تجزیه و تحلیل داده‌‏ها با نرم‌‏‏افزار SPSS انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر 300 نفر از مرکبات‌کاران گچساران می‌باشند. با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی ساده تعداد ۱۶۹ نفر به‌‏عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج آزمون همبستگی نشان داد بین مدیریت پایدار مصرف آب و عامل دانشی رابطه معنا‌دار و متوسط وجود دارد. ولی رابطه بین مدیریت پایدار مصرف آب و عوامل فیزیکی، اجتماعی، نگرش و نهادی معنادار و ضعیف می‌باشد. همچنین متغیرهای وارد شده در تحلیل رگرسیون، در مجموع 29 درصد عوامل اثرگذار بر متغیر پایداری مدیریت مصرف آب را بازگو کردند. بیشتر باغداران از کود حیوانی استفاده می‌کردند که استفاده از کود حیوانی ذخیره‌سازی آب و افزایش ماندگاری رطوبت را در پیش دارد. اما استفاده بلندمدت از کودهای شیمیایی می‌تواند نابودی خاک و آلودگی آب‌های زیرزمینی را در پیش داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent266
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofآب و توسعه پایدارfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jwsd.v9i4.2206.1155
dc.subjectپایداریfa_IR
dc.subjectمصرف آبfa_IR
dc.subjectباغات مرکباتfa_IR
dc.subjectگچسارانfa_IR
dc.subjectآبیاری و کشاورزیfa_IR
dc.titleتعیین کننده‌های مدیریت پایدار مصرف آب در بین مرکبات‌کاران شهرستان گچسارانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeکاربردیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، گروه مدیریت توسعه روستایی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه مدیریت توسعه روستایی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue4
dc.citation.spage97
dc.citation.epage106
nlai.contributor.orcid0000-0001-5285-0785


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد