| dc.contributor.author | جعفری, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکوهیان, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | چمنی, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | قویدل, اکبر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-01-11T01:53:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-03-31T01:53:50Z | |
| dc.date.available | 1402-01-11T01:53:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-03-31T01:53:50Z | |
| dc.date.issued | 2023-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2021-07-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-04-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفری, معصومه, شکوهیان, علی اکبر, چمنی, اسماعیل, قویدل, اکبر. (1401). اثر اسید استیک بر pH محلول کود آهن (سکوسترین و نانو) و تأثیر آن بر خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم ’دیامنت‘. علوم باغبانی, 36(4), 843-855. doi: 10.22067/jhs.2022.71574.1076 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.71574.1076 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_41812.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944208 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی اثر اسید استیک بر pH محلولغذایی آهن (سکوسترین و نانو کود) و تأثیر آن بر ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی رقم 'دیامنت‘، این پژوهش به صورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی در طی سالهای ۱۳۹۴ تا۱۳۹۶ به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل محلولپاشی سطوح آهن (سکوسترین 25 گرم و نانو 1 گرم) درکرتهایی اصلی، سطوح اسید استیک (شاهد، 1، 2و 3 درصد) در کرتهای فرعی و سطوح صابون کشاورزی مویان (شاهد و 5/7 درصد) در کرتهایی فرعیفرعی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که اثر متقابل سه جانبه محلولپاشی اسید استیک با آهن همراه با صابون کشاورزی بر میانگین غلظت آهن برگ و تعداد میوه در سطح احتمال پنج درصد و در کلروفیل کل در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود که بهترین نتیجه در صفتهای ذکر شده از ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با آهن سکوسترین همراه با 5/7 درصد صابون کشاورزی مویان حاصل شد. اثر متقابل دو جانبه اسید استیک و نوع آهن بر صفتهای pH آب میوه، حجم میوه، وزن تر و خشک میوه در سطح احتمال پنج درصد و در عملکرد در سطح احتمال یک درصد معنیدار بودند. در صفتهای حجم میوه، وزن تر میوه، وزن خشک میوه و عملکرد بهترین نتایج مربوط به ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با کود آهن سکوسترین بود.،ولی در صفت pH آب میوه بهترین نتیجه از ترکیب تیماری 3 درصد اسید استیک با آهن سکوسترین بدست آمد. اثر متقابل دو جانبه عنصر آهنو صابون کشاورزی بر میزان مواد جامد محلول در سطح احتمال پنج درصد و اسیدکل میوهی توتفرنگی در سطح احتمال یکدرصد معنیدار بودند. در مورد صفتهای مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون، تیمار آهن سکوسترین و صابون کشاورزی مویان، بهترین نتیجه را داشتند. با توجه به نتایج حاصل از این بررسی، ترکیب تیماری 2 درصد اسید استیک با آهن سکوسترین همراه با 5/7 درصد صابون کشاورزی مویان به دلیل کاهش کشش سطح برگ موجب بهبود قدرت جذب آهن محلول غذایی و افزایش ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 728 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.71574.1076 | |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین ث | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | اثر اسید استیک بر pH محلول کود آهن (سکوسترین و نانو) و تأثیر آن بر خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم ’دیامنت‘ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باعبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم خاک ، دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 36 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 843 | |
| dc.citation.epage | 855 | |