نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمتولیان, سیده فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorعابدی, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorسلاح ورزی, یحییfa_IR
dc.contributor.authorتهرانی فر, علیfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T01:35:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T01:36:04Z
dc.date.available1402-01-11T01:35:58Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T01:36:04Z
dc.date.issued2023-01-21en_US
dc.date.issued1401-11-01fa_IR
dc.date.submitted2020-03-29en_US
dc.date.submitted1399-01-10fa_IR
dc.identifier.citationمتولیان, سیده فاطمه, عابدی, بهرام, سلاح ورزی, یحیی, تهرانی فر, علی. (1401). بررسی تاثیر زمان حلقه‌برداری تنه درخت بر شدت عارضه ترکیدگی و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه‌ی دو رقم انار. علوم باغبانی, 36(4), 735-745. doi: 10.22067/jhs.2021.61829.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61829.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40196.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944200
dc.description.abstractاز مشکلات عمده تولید انار که تقریبأ در تمام مناطق انارکاری دنیا بخصوص در مناطق گرم و خشک شایع است، عارضه ترکیدگی میوه آن می‌باشد که بعد از کرم گلوگاه انار بیشترین خسارت را به باغ‌داران وارد می‌نماید. از سوی دیگر تحقیقات مختلف گویای این واقعیت می‌باشد که حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه درختان مختلف تاثیر دارد؛ بنابراین آزمایشی به منظور بررسی تاثیر زمان حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی، کیفی و همچنین شدت عارضه ترکیدگی دو  رقم 'شیرین پوست قرمز‘ و 'ملس‘ در شهرستان مهدی‌شهر استان سمنان انجام پذیرفت. حلقه‌برداری در سه زمان تمام‌گل، دو ماه پس از تمام‌گل و چهار ماه پس از تمام‌گل انجام گرفت. نتایج نشان داد حلقه‌برداری در زمان تمام‌گل و دو ماه پس از تمام‌گل توانست درصد ترکیدگی میوه را در هر دو رقم به طور چشمگیری نسبت به تیمار شاهد (عدم حلقه‌برداری) کاهش دهد. همچنین در بین دو رقم مورد مطالعه درصد ترکیدگی در رقم 'شیرین پوست قرمز ‘ بیشتر از رقم 'ملس‘ بود. علاوه بر این، حلقه‌برداری در زمان تمام‌گل و چهار ماه پس از تمام‌گل توانست میزان وزن، حجم میوه و میانگین وزن 100 آریل را افزایش دهد. از بین دو رقم مورد مطالعه در پژوهش نیز رقم 'ملس‘ نسبت به رقم 'شیرین پوست‌قرمز‘ میزان مواد جامد محلول و درصد اسید قابل تیتراسیون بالاتری نشان داد.fa_IR
dc.format.extent471
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61829.0
dc.subjectرقم شیرین پوست‌قرمزfa_IR
dc.subjectرقم ملسfa_IR
dc.subjectمواد جامد محلولfa_IR
dc.subjectوزن میوهfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر زمان حلقه‌برداری تنه درخت بر شدت عارضه ترکیدگی و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه‌ی دو رقم انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue4
dc.citation.spage735
dc.citation.epage745
nlai.contributor.orcid0000000152929557
nlai.contributor.orcid5876039500030000
nlai.contributor.orcid0000-0002-7103-0413


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد