نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمقدمی, فوزیهfa_IR
dc.contributor.authorکلانتری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1401-12-12T23:44:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-03T23:44:34Z
dc.date.available1401-12-12T23:44:32Zfa_IR
dc.date.available2023-03-03T23:44:34Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationمقدمی, فوزیه, کلانتری, مهدی. (1400). افزایش تولید کوآنزیم Q10 توسطGluconobacter oxydans H621 از طریق جهش شیمیایی و بررسی اثر جهش زایی نیتروزوگوانیدین با استفاده از روش سطح پاسخ. زیست‌فناوری مدرس, 13(1), 15-26.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-50184-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/943409
dc.description.abstractایجاد جهش در سویه­های میکروبی جهت افزایش تولید کوآنزیم Q10 یکی از راهکارهای موفق برای توسعه سویه می­باشد. از اینرو در این پژوهش تولید کوآنزیم Q10 توسط Gluconobacter oxydans H621  از طریق ایجاد جهش شیمیایی با ماده نیتروزوگوانیدین با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. جهت ایجاد جهش از ماده نیتروزوگوانیدین در غلظتها (21/4- 79/2 میلی گرم بر میلی لیتر) و زمانهای مختلف تیمار (12/33- 89/11 دقیقه) استفاده شد که توسط یک طرح مرکب مرکزی طراحی شده بود. تشخیص سویه­های جهش یافته از طریق قابلیت رشد در محیط حاوی 160 میکروگرم بر میلی لیتر منادیون انجام گرفت. سپس سویه­های جهش یافته از لحاظ تولید کوآنزیم Q10 و وزن خشک سلولی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در غلظت 4 میلی گرم بر میلی لیتر از نیتروزوگوانیدین و بالاتر هیچ سویه جهش یافته­ای حاصل نشد. بیشترین تعداد کلنیهای جهش یافته در غلظت 79/2 میلی گرم بر میلی لیتر از نیتروزوگوانیدین و زمان تیمار 5/22 دقیقه به دست آمد. همینطور مشخص شد که غلظت نیتروزوگوانیدین بر جهش زایی موثر بود ولی زمان تیمار کردن تاثیر چندانی نداشت. سویه جهش یافته­ای که قادر به تولید بیشترین مقدار کوآنزیم Q10 بود، 2/5 میلی گرم بر لیتر تولید داشت که 2/2 برابر بیشتر از سویه والدینی بود. طبق نتایج این پژوهش، نتیجه­گیری می شود که با القای جهش توسط نیتروزوگوانیدین می توان در سویه Gluconobacter oxydans H621  سویه های جهش یافته ای را ایجاد کرد که قادر به تولید کوآنزیم Q10 بیشتری نسبت به سویه والدینی باشند.fa_IR
dc.format.extent838
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectکوآنزیم Q10fa_IR
dc.subjectجهشfa_IR
dc.subjectروش سطح پاسخfa_IR
dc.subjectنیتروزوگوانیدینfa_IR
dc.subjectGluconobacterfa_IR
dc.titleافزایش تولید کوآنزیم Q10 توسطGluconobacter oxydans H621 از طریق جهش شیمیایی و بررسی اثر جهش زایی نیتروزوگوانیدین با استفاده از روش سطح پاسخfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage26
nlai.contributor.orcid0000-0001-8751-3535
nlai.contributor.orcid0000-0003-4951-1402


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد