نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقبادی, امیدfa_IR
dc.contributor.authorشریفان, انوشهfa_IR
dc.contributor.authorپسرکلو, ویداfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی تبریزی, عطاء اللهfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده, یلداfa_IR
dc.contributor.authorامجد, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorآخوندزاده بستی, افشینfa_IR
dc.date.accessioned1401-12-12T09:42:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-03T09:42:12Z
dc.date.available1401-12-12T09:42:12Zfa_IR
dc.date.available2023-03-03T09:42:12Z
dc.date.issued2023-01-01en_US
dc.date.issued1401-10-11fa_IR
dc.identifier.citation(2023). EBNESINA, 24(4), 20-30. doi: 10.22034/24.4.20en_US
dc.identifier.issn1735-9503
dc.identifier.issn2645-4653
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/24.4.20
dc.identifier.urihttp://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-905-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/942991
dc.description.abstractزمینه و اهداف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌‌ترین پاتوژن‌‌های قابل انتقال از موادغذایی به انسان است که به مراتب از غذاهای بیمارستانی بیشتر جداسازی شده است و در بروز مسمومیت‌‌های غذایی نقش بسیار مهمی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس جداسازی شده از نمونه‌‌های گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی آنها در یکی از بیمارستان‌‌های نظامی شهر تهران انجام شد. روش بررسی: تعداد 122 نمونه‌‌ گاواژ مورد استفاده در این مطالعه، در اتاق مخصوص تهیه این نوع غذا و تحت نظارت کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان در فاصله زمانی سه ساعت یکبار، فرموله و جمع‌آوری شد. نمونه‌‌های گاواژ به آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان منتقل شد و با استفاده از روش‌‌های کشت‌‌میکروبی و آزمون‌‌های بیوشیمیایی، جهت تعیین میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ادامه جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی جدایه‌‌ها از روش (دیسک دیفیوژن) دیسک‌‌گذاری در محیط مولر هینتون آگار استفاده شد. یافته‌ها: از بین 122 نمونه مورد مطالعه تعداد 20 نمونه (39/16%) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. جدایه‌‌های موردمطالعه به ترتیب نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌های باسیتراسین (100%)، کوآموکسی‌‌کلاو (60%)، سفوکسیتین (45%)، آمپی‌سیلین (35%)، اریترومایسین (20%)، آمیکاسین (20%) و تتراسیکلین (15%) مقاوم بودند. نتیجه‌گیری:  آلودگی گاواژ تولید شده در این مرکز درمانی را به سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس و همچنین وجود مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی درجدایه‌‌ها را تأیید می‌‌نماید که می‌‌توانند به عنوان تهدیدی برای سلامت بیماران بستری در بخش مراقبت‌‌های ویژه بیمارستان مورد مطالعه، تلقی گردد.  fa_IR
dc.format.extent1046
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherاداره‌ی‌ بهداشت‌، امداد و درمان‌ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانen_US
dc.relation.ispartofEBNESINAen_US
dc.relation.ispartofابن سيناfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/24.4.20
dc.subjectتغذیه با لولهfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوس‌‌اورئوسfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectمسمومیت غذاییfa_IR
dc.titleبررسی شیوع سوش‌‌های استافیلوکوکوس‌‌اورئوس جداسازی شده از نمونه‌‌های غذای گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی آنها در یک بیمارستان‌‌ نظامی در تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.departmentواحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentواحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentواحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage20
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد