نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعمرانی, امینfa_IR
dc.contributor.authorفقیهی, هماfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorمیرزابیگی, پرستوfa_IR
dc.contributor.authorمنتظری قدس, حامدfa_IR
dc.contributor.authorرستگاری, علیfa_IR
dc.date.accessioned1401-12-09T00:27:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-02-28T00:27:53Z
dc.date.available1401-12-09T00:27:53Zfa_IR
dc.date.available2023-02-28T00:27:53Z
dc.date.issued2022-12-01en_US
dc.date.issued1401-09-10fa_IR
dc.identifier.citationعمرانی, امین, فقیهی, هما, محمدی, زهره, میرزابیگی, پرستو, منتظری قدس, حامد, رستگاری, علی. (1401). بهینه‌سازی مقادیر سوربیتول و زانتان گام در فرمولاسیون پودر آماده برای تهیه سوسپانسیون مایکوفنولات موفتیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 31(4), 362-377. doi: 10.32598/JGUMS.31.3.2014.2fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.31.3.2014.2
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-2547-other.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/940508
dc.description.abstractزمینه مایکوفنولات موفتیل داروی تضعیف‌کننده سیستم ایمنی در درمان انواع بیماری‌های کلیوی و پیوند اعضاست. طی مطالعات اولیه و تعیین محدوده غلظتی مواد جانبی، اهمیت تأثیر میزان زانتان گام و سوربیتول در کیفیت و پایداری ماده مؤثره مشخص شد. هدف هدف از این مطالعه، بهینه‌سازی مقادیر مواد مذکور با استفاده از روش داده‌های تجربی بود تا با کمترین میزان طراحی آزمایش به بهترین نتیجه دست یافت. روش‌ها از روش طراحی مرکب مرکزی برای تهیه فرمولاسیون‌ها استفاده شد. مقادیر زانتان گام و سوربیتول به‌عنوان متغیرهای مستقل و حجم سدیمانتاسیون (میزان فاکتور F)، مقدار ماده مؤثره پس از تهیه و پس از 3 ماه نگهداری در دمای 45 درجه سانتی‌گراد به‌عنوان متغیرهای وابسته بودند. پس از تهیه فرمولاسیون‌ها به‌روش گرانولاسیون مرطوب، آزمون کروماتوگرافی و تعیین فاکتور F انجام شد.  یافته‌ها تحلیل پاسخ‌ها مبین معنادار بودن افزایش میزان زانتان گام تا 75 میلی‌گرم در افزایش پایداری فیزیکی و نیز محافظت ماده مؤثره دارو تا 98 درصد پس از 3 ماه نگهداری بود. افزایش مقدار سوربیتول از 10 گرم تا 25 گرم، نقش معناداری در بهبود خواص مذکور نداشت. نمونه بهینه حاوی 16/69 گرم سوربیتول و 68/81 میلی‌گرم زانتان گام با خطای پیش‌بینی کمتر از 5 درصد بود.  نتیجه‌گیری ‌روش داده‌های تجربی در این مطالعه به‌خوبی مقادیر 2 ماده جانبی تعیین‌کننده کیفیت نهایی فرآورده را بهینه‌سازی کرد. حد بیشینه زانتان گام و محدوده میانی سوربیتول در ایجاد فرآورده مطلوب پیشنهاد می‌شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.31.3.2014.2
dc.subjectمایکوفنولات موفتیلfa_IR
dc.subjectسوسپانسیونfa_IR
dc.subjectزانتان گامfa_IR
dc.subjectسوربیتولfa_IR
dc.subjectبهینه‌سازیfa_IR
dc.subjectپایداری فیزیکوشیمیاییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبهینه‌سازی مقادیر سوربیتول و زانتان گام در فرمولاسیون پودر آماده برای تهیه سوسپانسیون مایکوفنولات موفتیلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماسیوتیکس و نانوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماسیوتیکس و نانوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه داروسازی بالینی و اقتصاد دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علو‌م‌پزشکی ایران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه داروسازی بالینی و اقتصاد دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علو‌م‌پزشکی ایران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماسیوتیکس و نانوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue4
dc.citation.spage362
dc.citation.epage377


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد