مروری بر شیوع قارچ سیاه(Mucormycosis) در دوران همه گیری ویروس کروناCOVID-19)) در سراسر جهان
(ندگان)پدیدآور
چراغی, جوادنورایی, عارفهواسی, مرضیهسلطانی, سلمانخزاییل, کاوهنوع مدرک
Textمروري سيستماتيك
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
سابقه و هدف: ویروس کرونا برای اولین بار در سال 2019 در شهر ووهان چین گزارش شد و خیلی سریع در چین و سایر کشورها گسترش یافت به دنبال این ویروس طیف وسیعی از بیماریهای باکتریایی و قارچی فرصت طلب نیز بروز کردند که از جمله عوامل قارچی میتوان به قارچ سیاه اشاره کرد.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر مروری بود که با جستجو در پایگاههای علمی، مانند PubMed ،Google Scholar و Springer با کلید واژههای Mucormycosis و COVID-19 در بازه زمانی 2020 February تا July 2021، تعداد 27 مقاله یافت شدند و پس از مطالعه کامل، 18مقاله مورد استفاده قرار گرفتند و 9 تای آنها از روند کارکنار گذاشته شدند.
یافتهها: تا کنون در دنیا تعداد زیادی از مبتلایان به ویروس کرونا به قارچ سیاه مبتلا شدهاند که این قارچ بیشتر افراد کرونایی دیابتی، و افراد مبتلا به کرونا که دارای مصرف بالای کورتیکواستروئید بودند را دچار کرده است.
نتیجهگیری: اخیرا همزمان با شیوع موج جدید ویروس کشنده کووید 19 در هندوستان، موارد بسیار زیادی در رابطه با بیماری قارچ سیاه توسط پزشکان گزارش شده است که قارچ سیاه در حدود 30 درصد کشندگی دارد
کلید واژگان
قارچ سیاهکرونا ویروس
شیوع
انگل شناسي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2022-09-011401-06-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار فیزیولوژی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیرادامپزشکی ایلام، ایراندکتری تخصصی آناتومی و جنین شناسی مقایسه ای دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام،ایران
کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، دانشگاه علومپزشکی ایلام، ایران
دکتری تخصصی بافت شناسی مقایسه ای، مرکز تحقیقات پژوهشی دانشگاه ایلام، ایران
استادیار علوم تشریحی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




