• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • سلامت و بهداشت
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • سلامت و بهداشت
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و مقایسه سدیم موادغذایی پرمصرف با مقدار گزارش شده بر روی برچسب غذایی در شهر کرمانشاه

    (ندگان)پدیدآور
    برزگر, اکبردربندی, میتراهمتی ازندریانی, عباسپاسدار *, یحیی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    449.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: برچسب گذاری صحیح مواد غذایی می­تواند به بهبود رژیم غذایی و سلامت کمک کند. با توجه به اهمیت سدیم در رژیم غذایی، تعیین مقدار سدیم مواد غذایی و مقایسه آن با مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای از اهداف مطالعه حاضر بود.  روش کار: در این مطالعه 96 ماده غذایی پرمصرف در 5 گروه شامل فرآورده­های گوشتی و پروتئینی، لبنیات، تنقلات، ســس ســـفید، رب گوجه فرنگی و ماکارونی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار سدیم با دستگاه فلـیم فتومتر   (Halstead, Essex, England) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاد­ه از آزمون ویلکاکسون و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت. یافته­ ها: میانگین مقدار سدیم موجود در فرآورده­های گوشتی و پروتئینی (04/183±35/409 میلی گرم) به طور معناداری بیشتر از مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای (95/273±90/317 میلی­گرم) بود (005/0p=). در گروه سس­ها و رب­ها میانگین مقدار سدیم بطور معنی­داری کمتر از مقدار گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای بود (002/0p=). در لبنیات و ماکارونی مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب ها با مقدار واقعی تفاوت معناداری نداشت. در 67 درصد مواد غذایی مورد بررسی، مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای با سدیم بکاررفته در مواد اولیه تطابق نداشت و کمتر یا بیشتر از مقدار واقعی گزارش شده بود. نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد مقدار سدیم گزارش شده بر روی برچسب­های تغذیه­ای مواد غذایی با مقادیر بکاررفته در مواد اولیه تفاوت قابل توجهی دارد. لذا کنترل دقیق سدیم در مراحل تولید فرآورده­های غذایی و نظارت دقیق­تر برچسب‫های تغذیه­ای ضروری است.  
    کلید واژگان
    سدیم
    فرآورده های گوشتی
    لبنیات
    تنقلات
    برچسب تغذیه ای
    عمومى

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-09-01
    1401-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

    شاپا
    2228-7183
    2228-7191
    URI
    http://healthjournal.arums.ac.ir/article-1-2587-other.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/930079

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب