مقاله علمی – پژوهشی: فعالیت آنزیم کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) تحت تأثیر برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی
(ندگان)پدیدآور
زمانی, عباسخواجوی, مریمنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر، عوامل فیزیکی و شیمیایی شامل تعیین دما و pH بهینه و اثر بازدارندههای آنزیمی، یونهای فلزی، سورفاکتانتها و عوامل اکسیدکننده بر میزان فعالیت آنزیم کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بررسی گردید. براساس یافتههای این تحقیق، دما و pH بهینه فعالیت آنزیم کیموتریپسین بهترتیب 50 درجه سانتیگراد و 8 بود و در دمای بالاتر از 50 درجه سانتیگراد فعالیت آن بهشدت کاهش یافت. بازدارندهها شامل SBTI، TLCK،PMSF، پارا آمینوبنزآمیدین، TPCK، ، یدواستیک اسید و EDTA بطور معنیداری از فعالیت آنزیم جلوگیری کردند که بازدارندههای PMSF، SBTI و TPCK اثر مهارکنندگی کاملی بر فعالیت آنزیم داشتند (05/0>P). یونهای + + سبب افزایش معنیدار و یونهایCu2+،Ba2+، Co2+،Zn2+،Fe2+ + باعث کاهش معنیدار فعالیت آنزیم گردیدند (05/0>P). یونهای+ و Na+اثر معنیداری بر فعالیت آنزیم نشان ندادند (05/0P>). فعالیت آنزیم کیموتریپسین در حضور سورفاکتانتهای ساپونین و سدیم کولات افزایش معنیدار (05/0>P) و در حضور سدیم دودسیل سولفات و عوامل اکسیدکننده (سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن) کاهش معنیداری (05/0>P) نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد فعالیت آنزیم کیموتریپسین در روده فیلماهی در حضور بازدارندهها، یونهای فلزی (غیر +،Mg2+، K+ وNa+)، سدیم دودسیل سولفات، سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن کاهش معنیدار و در حضور Ca2+ وMg2+، ساپونین و سدیم کولات افزایش معنیداری داشت که میتواند در ارزیابی اثرگذاری آنها بر فعالیت بهینه این آنزیم در فیزیولوژی گوارش فیل ماهی موثر باشد.
کلید واژگان
رودهکیموتریپسین
فیل ماهی
عوامل فیزیکی و شیمیایی
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2022-09-011401-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ملایردانشگاه ملایر
شاپا
1026-13542322-5998




