نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخداکرمی فرد, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشیرازی نژاد, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, سید محمد باقرfa_IR
dc.date.accessioned1401-06-20T06:33:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-09-11T06:33:19Z
dc.date.available1401-06-20T06:33:18Zfa_IR
dc.date.available2022-09-11T06:33:19Z
dc.date.issued2022-07-01en_US
dc.date.issued1401-04-10fa_IR
dc.identifier.citation(2022). scientific magazine yafte, 24(2), 15-29.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3520-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/927958
dc.description.abstractمقدمه: لیپازها، به ‌دلیل توانایی زیست کاتالیزوری در محیط‌های آبی و غیرآبی یکی از مهم‌ترین کاتالیزورها برای صنایع مختلف مانند شوینده، لبنیات و نساجی به‌ شمار می‌روند. غربال‌گری زیستگاه‌های مختلف برای شناسایی باکتری‎های مولد لیپاز و بهینه‎سازی پارامترهای فعالیت آن‌ها، تولید و استفاده مؤثر لیپازها را در صنایع مختلف تسهیل می‌کند. با توجه به اهمیت یافتن منابع جدید لیپاز، پژوهش حاضر با هدف جداسازی و شناسایی باکتری‌های مولد لیپاز و بررسی ویژگی‌های آن‌ها صورت گرفت. مواد و روش­ ها: در این مطالعه، نمونه پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آباد از نظر وجود سویه‌های باکتریایی مولد لیپاز غربال‌گری گردید. جدایه‎های تولیدکننده لیپاز بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و توالی ژن  16S rRNAشناسایی شدند. پارامترهای محیط کشت مانند pH، دما و زمان به‌ منظور بهینه‎سازی فعالیت لیپازی متفاوت بودند. یافته ­ها: در این مطالعه تعداد سه ایزوله با فعالیت لیپازی بالا در اثر غربال‌گری پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آباد شناسایی شدند. ایزوله‌هایی که بیشترین فعالیت لیپازی را نشان داده بودند با استفاده از بلاست توالی نوکلئوتیدی به‌دست‌آمده برای ژن 16S rRNA به‌عنوانBacillus amyloliquefaciens  شناسایی شدند. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز برای ایزوله‌های شناسایی شده در 48 ساعت ثبت شد. علاوه‌ بر‌ این، در این پژوهش مشخص شد که حداکثر فعالیت لیپازی در دمای 45 درجه سانتی‌گراد و 8 pH = صورت می‌گیرد. بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه مشخص شد که لیپاز‌های خارج سلولی ایزوله‌های باکتری B. amyloliquefaciens از نوع لیپازهای قلیایی بوده و دارای پایداری دمایی نسبتاً مناسبی هستند. با استخراج و تخلیص لیپاز خارج سلولی این ایزوله‌ها می‌توان از آن در صنایع مختلف بهره برد. همچنین با شناسایی و جداسازی ژن تولید کننده آنزیم لیپاز از ایزوله‌های مذکور می‌توان آن را در فرآیند مهندسی آنزیم وارد کرده و با ایجاد جهش‌های هدفمند، میزان فعالیت آن را به طور دلخواه تغییر داد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectفعالیت آنزیمیfa_IR
dc.subjectلیپازfa_IR
dc.subjectBacillus amyloliquefaciensfa_IR
dc.subject16S rRNA  .fa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleجداسازی و شناسایی مولکولی باکتری‎های مولد لیپاز از پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آبادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فسا، فسا، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue2
dc.citation.spage15
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد