ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی
(ندگان)پدیدآور
فلاح کذابی, مجتبیاقتصادی, شهریارهویدا, علیرضانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: پیش دیابت فرد را در معرض خطر دیابت نوع2 و بیماریهای قلبی عروقی قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی می باشد. مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر 82 زن مبتلا به پیش دیابت و 164 زن سالم 25 تا 59 سال ساکن منطقه 16 تهران، از اول مهر ماه 1399 تا پایان آبان ماه 1399، صورت پذیرفت. برای جمعآوری اطلاعات غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک 147 موردی استفاده شد. قد، وزن، دورکمر، دور باسن و نمایه توده بدنی نمونهها تعیین و فعالیت بدنی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. پیش دیابت براساس معیار انجمن دیابت آمریکا تعریف شد. با استفاده از آزمون رگرسیون لجیستیک شرطی (بعد از تعدیل مخدوشگرها) نسبت شانس پیش دیابت در چارک های پروتئین دریافتی و منابع آن تعیین گردید. یافتهها: میانگین سن افراد در گروه پیش دیابت و سالم به ترتیب 10/2±40/۴ و 8/4±40/9 سال بود. نسبت شانس پیش دیابت در افراد با دریافت بیشتر کالری حاصل از پروتئین و مغزدانه ها بطور معناداری کمتر بود (0/001>P). به علاوه، رابطه معناداری بین درصد کالری حاصل از کربوهیدرات، چربی و سایر منابع حاوی پروتئین در هیچ یک از چارک های دریافتی دیده نشد. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که درصد کالری حاصل از پروتئین و دریافت مغز دانه ها با پیش دیابت رابطه معنادار داشته؛ در حالیکه ارتباط معناداری بین دریافت سایر منابع پروتئین با پیش دیابت یافت نشد.
کلید واژگان
پیشدیابتگروههای غذایی
پروتئین
مغزدانهها
تغذيه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2021-12-011400-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد تهران، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایراندانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد تهران، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
گروه علوم و اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
شاپا
1683-48441683-5476




