• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 23, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 23, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی

    (ندگان)پدیدآور
    فلاح کذابی, مجتبیاقتصادی, شهریارهویدا, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1009.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: پیش دیابت فرد را در معرض خطر دیابت نوع2 و بیماری‌های قلبی عروقی قرار می ­دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی می­ باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر­­­ 82 زن مبتلا به پیش دیابت و 164 زن سالم 25 تا 59 سال ساکن منطقه 16 تهران، از اول مهر ماه 1399 تا  پایان آبان ‌ماه 1399، صورت پذیرفت. برای جمع‌آوری اطلاعات غذایی از پرسش‌نامه بسامد خوراک 147 موردی استفاده شد. قد، وزن، دورکمر، دور باسن و نمایه توده بدنی نمونه‌ها تعیین و فعالیت بدنی آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. پیش دیابت براساس معیار انجمن دیابت آمریکا تعریف شد. با استفاده از آزمون رگرسیون لجیستیک شرطی (بعد از تعدیل مخدوش­گر­ها) نسبت شانس پیش ­دیابت در چارک ­های پروتئین دریافتی و منابع آن تعیین گردید. یافته‌ها: میانگین سن افراد در گروه پیش­ دیابت و سالم به ترتیب 10/2±40/۴ و 8/4±40/9 سال بود. نسبت شانس پیش­ دیابت در افراد با دریافت بیشتر کالری حاصل از پروتئین و مغزدانه­ ها بطور معناداری کمتر بود (0/001>P). به علاوه، رابطه­ معناداری بین درصد کالری حاصل از کربوهیدرات، چربی و سایر منابع حاوی پروتئین در هیچ­ یک از چارک­ های دریافتی دیده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که درصد کالری حاصل از پروتئین و دریافت مغز دانه ­ها با پیش دیابت رابطه معنادار داشته؛ در حالی‌که ارتباط معناداری بین دریافت سایر منابع پروتئین با پیش دیابت یافت نشد.
    کلید واژگان
    پیش‌دیابت
    گروه‌های غذایی
    پروتئین
    مغزدانه‌ها
    تغذيه

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2021-12-01
    1400-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی، دانشگاه آزاد تهران، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
    دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی، دانشگاه آزاد تهران، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
    گروه علوم و اطلاعات و دانش‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2896-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/923474

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب