نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغفار خانی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorاعرابی, محمدحسینfa_IR
dc.contributor.authorصفاری, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorشفیعی اردستانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorخیری پور, نجاتfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T18:55:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T18:55:40Z
dc.date.available1401-05-11T18:55:39Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T18:55:40Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationغفار خانی, سمیرا, اعرابی, محمدحسین, صفاری, مصطفی, شفیعی اردستانی, مهدی, خیری پور, نجات. (1400). اثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 24(1), 141-150.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-9928-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920670
dc.description.abstractسابقه و هدف: در سال های اخیر، با افزایش علاقه به استفاده از مواد طبیعی مانند اسانس ها، مطالعات گسترده ای جهت استفاده کارآمدتر از آنها به شکل نانولیپوزوم صورت گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitro می باشد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه بنیادی- کاربردی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بهینه شده، استفاده شد. با استفاده از روش MTT میزان مرگ و میر رده سلول HepG2 محاسبه شده و IC50 به دست آمد. گروه های مورد مطالعه بر اساس IC50 محاسبه شده شامل: گروه کنترل، گروه دریافت کننده نانولیپوزوم آویشن μg/ml 79/72 به مدت 48 ساعت و گروه دریافت کننده نانولیپوزوم رزماری μg/ml 53/50 به مدت 72 ساعت می باشد. میزان آپوپتوز و نکروز سلول های سرطانی و نوع چرخه سلول های سرطانی به روش فلوسایتومتری مشخص گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری پس از 72 ساعت (μg/ml 53/50) و آویشن شیرازی پس از 48 ساعت (μg/ml 79/72) بیشترین توانایی مهار رشد رده سلول HepG2 را دارند (0/05>p). نوع مرگ و میر سلول ها نسبت به گروه کنترل به صورت معنی داری به صورت آپوپتوز بود، به صورتیکه نانولیپوزوم های حاوی آویشن سبب آپوپتوز 37/3% و نانولیپوزوم رزماری 32/1% از سلول ها شده بودند (0/05>p). مهار سلول های سرطانی در مرحله G2 بود که نشان می دهد نانولیپوزوم ها سلول های سرطانی را در مرحله تقسیم سلولی مهار می کنند (0/05>p). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد نانولیپوزوم های حاوی اسانس دارای خاصیت ضد سرطانی بوده، سبب آپوپتوز سلولی و توقف رشد سلول ها در مرحله G2 سیکل سلولی می شوند.fa_IR
dc.format.extent979
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسرطان کبدfa_IR
dc.subjectنانولیپوزومfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectرزماریfa_IR
dc.subjectآویشنfa_IR
dc.subjectHepG2.fa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitrofa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.department1. مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2. گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department3. گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department4. گروه داروسازی هسته‌ای، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department1. مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage141
dc.citation.epage150


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد