| dc.contributor.author | غفار خانی, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اعرابی, محمدحسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفاری, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شفیعی اردستانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | خیری پور, نجات | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T18:55:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T18:55:40Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T18:55:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T18:55:40Z | |
| dc.date.issued | 2022-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غفار خانی, سمیرا, اعرابی, محمدحسین, صفاری, مصطفی, شفیعی اردستانی, مهدی, خیری پور, نجات. (1400). اثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 24(1), 141-150. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-9928-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920670 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: در سال های اخیر، با افزایش علاقه به استفاده از مواد طبیعی مانند اسانس ها، مطالعات گسترده ای جهت استفاده کارآمدتر از آنها به شکل نانولیپوزوم صورت گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitro می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه بنیادی- کاربردی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بهینه شده، استفاده شد. با استفاده از روش MTT میزان مرگ و میر رده سلول HepG2 محاسبه شده و IC50 به دست آمد. گروه های مورد مطالعه بر اساس IC50 محاسبه شده شامل: گروه کنترل، گروه دریافت کننده نانولیپوزوم آویشن μg/ml 79/72 به مدت 48 ساعت و گروه دریافت کننده نانولیپوزوم رزماری μg/ml 53/50 به مدت 72 ساعت می باشد. میزان آپوپتوز و نکروز سلول های سرطانی و نوع چرخه سلول های سرطانی به روش فلوسایتومتری مشخص گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری پس از 72 ساعت (μg/ml 53/50) و آویشن شیرازی پس از 48 ساعت (μg/ml 79/72) بیشترین توانایی مهار رشد رده سلول HepG2 را دارند (0/05>p). نوع مرگ و میر سلول ها نسبت به گروه کنترل به صورت معنی داری به صورت آپوپتوز بود، به صورتیکه نانولیپوزوم های حاوی آویشن سبب آپوپتوز 37/3% و نانولیپوزوم رزماری 32/1% از سلول ها شده بودند (0/05>p). مهار سلول های سرطانی در مرحله G2 بود که نشان می دهد نانولیپوزوم ها سلول های سرطانی را در مرحله تقسیم سلولی مهار می کنند (0/05>p).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد نانولیپوزوم های حاوی اسانس دارای خاصیت ضد سرطانی بوده، سبب آپوپتوز سلولی و توقف رشد سلول ها در مرحله G2 سیکل سلولی می شوند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 979 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سرطان کبد | fa_IR |
| dc.subject | نانولیپوزوم | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | رزماری | fa_IR |
| dc.subject | آویشن | fa_IR |
| dc.subject | HepG2. | fa_IR |
| dc.subject | فارماکولوژی | fa_IR |
| dc.title | اثرات ضد سرطانی نانولیپوزوم های حاوی اسانس رزماری و آویشن بر روی رده سلول HepG2 در محیط invitro | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربی | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1. مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2. گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3. گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 4. گروه داروسازی هستهای، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1. مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 141 | |
| dc.citation.epage | 150 | |