نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجهانگیری, آذینfa_IR
dc.contributor.authorپاشایی, میلادfa_IR
dc.contributor.authorقادری, فرانکfa_IR
dc.contributor.authorوردست, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1401-04-10T20:07:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-07-01T20:07:56Z
dc.date.available1401-04-10T20:07:56Zfa_IR
dc.date.available2022-07-01T20:07:56Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationجهانگیری, آذین, پاشایی, میلاد, قادری, فرانک, وردست, محمدرضا. (1400). بررسی پایداری محلول پلی‌اتیلن گلیکول 4000 در شرایط دمایی و محیطی متفاوت در بازه زمانی صفر تا دوازده ماه. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(11), 799-814.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5659-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/908639
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: محلول پلی‌اتیلن گلیکول به‌عنوان ملین در درمان یبوست کودکان بکار رفته و به‌صورت فراورده ساختنی در داروخانه‌ها ساخته می‌شود. با توجه به مشکلات مربوط به ناپایداری اشکال دارویی محلول و در دسترس نبودن تاریخ انقضای دقیق فراورده‌های ساختنی، بررسی پایداری فرم محلول این ترکیب ضروری و حائز اهمیت هست. مواد و روش‌ کار: جهت بررسی پایداری محلول پلی‌اتیلن گلیکول، محلول‌های تهیه‌شده در محیط‌های مختلف (دما و نور محیط، آون، یخچال و در معرض نور مداوم) در بازه زمانی دوازده‌ماهه نگهداری شده و سپس ازنظر تغییر در خصوصیات ظاهری و بو، pH، هدایت الکتریکی، ویسکوزیته،، ضریب شکست و آلودگی میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: هیچ‌گونه تغییر رنگ، کدورت و بو و همچنین هیچ‌گونه رشد میکروبی در بین هیچ‌یک از نمونه‌ها در بازه زمانی موردمطالعه مشاهده نشد که دلالت بر عدم رسوب پلیمر و عدم ایجاد آلودگی میکروبی دارد. همچنین طیف FTIR کلیه نمونه‌ها در طول آزمایش تقریباً تغییری نداشت. نمونه‌های نگهداری شده در دمای یخچال پس از گذشت سه ماه دچار تغییرات معنی‌دار در pH، ضریب شکست و ویسکوزیته شدند، در صورتی که نمونه‌های نگهداری شده در محیط آون و در معرض نور از همان ماه اول دچار تغییرات معنی‌دار شدند. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات مخرب نور و دما بر روی پایداری محلول پلی‌اتیلن گلیکول که می‌تواند سبب تسریع پروسه aging، آزاد شدن اسیدهای آلی و کاهش pH محلول پلی‌اتیلن گلیکول گردد، توصیه می‌شود محلول‌های پلی‌اتیلن گلیکول تهیه‌شده در ظروف شیشه‌ای (به علت ناسازگار بودن با بسیاری از ظروف پلاستیکی) تیره بسته‌بندی‌شده، در دمای زیر 25 °C (ترجیحاً در یخچال) نگهداری شده و نهایتاً تا یک ماه پس از تهیه فراورده استفاده شوند.fa_IR
dc.format.extent1273
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectمحلول پلی‌اتیلن گلیکولfa_IR
dc.subjectپایداریfa_IR
dc.subjectویسکوزیتهfa_IR
dc.subjectآلودگی میکروبیfa_IR
dc.subjectداروسازیfa_IR
dc.titleبررسی پایداری محلول پلی‌اتیلن گلیکول 4000 در شرایط دمایی و محیطی متفاوت در بازه زمانی صفر تا دوازده ماهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای عمومی داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه کنترل غذا و دارو دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue11
dc.citation.spage799
dc.citation.epage814


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد