اثر هشت هفته تمرینات بادی پامپ با شدت متوسط بر شاخصهای مرتبط با آهن در زنان مبتلا به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی خضرآباد, آژتحسین پور دلاور, صدیقهرشیدی, حمیراقهرمانی, مهران
نوع مدرک
Textتحقیقی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و اهداف: تحقیقات قبلی نشان داده است که یکی از عوامل مرتبط با دیابت نوع 2 و مقاومت به انسولین، اختلال در متابولیسم آهن است؛ همچنین یکی از ارکان اساسی در دیابت نوع 2 تمرینات ورزشی منظم است. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات بادی پامپ با شدت متوسط بر شاخصهای مرتبط با آهن در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
روش بررسی: در تحقیق نیمهتجربی حاضر 20 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به روش تصادفی انتخاب شدند و به 2 گروه تمرینی و کنترل تقسیم شدند. تمرینات به مدت 12 هفته، 3 جلسه تمرین در هر هفته و هر جلسه تمرین شامل 80-40 دقیقه تمرینات بادی پامپ با شدت 60-55% ضربان قلب ذخیره بود. 48 ساعت قبل و پس از دوره مداخله خونگیری به صورت ناشتا انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمونهای تی وابسته و مستقل در سطح معنیداری 05/0≥p استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که تمرینات بادی پامپ موجب کاهش معنیداری هموگلوبین گلیکوزیله (014/0=p)، مقاومت به انسولین (001/0>p)، تعداد گلبول قرمز (020/0=p) و آهن سرمی (017/0=p) نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجهگیری: تمرینات بادی پامپ احتمالاً با تعدیل ذخایر آهن موجب کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 میشود.
کلید واژگان
دیابت نوع 2آهن
ورزش درمانی
کنترل قند خون
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-03-011400-12-10
ناشر
ادارهی بهداشت، امداد و درمان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه تربیت بدنی، واحد کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانگروه فیزیولوژی ورزش، واحد کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، پژوهشکده سلامت، مرکزتحقیقات دیابت، اهواز، ایران
گروه فیزیولوژی ورزش، واحد گیلان غرب دانشگاه آزاد اسلامی، گیلان غرب، ایران
شاپا
1735-95032645-4653



