• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر نانوذره سلنیوم، ویتامین‌های C و E ریزپوشانی شده بر عملکرد رشد، شاخص‌های ایمنی و آنزیم‌های کبدی فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی جوان

    (ندگان)پدیدآور
    حسین پور زلتی, علیسید حسنی, میرحامدآدینه, حسینسهرابی, تورج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    526.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در آزمایش حاضر، تأثیر مخلوطی از مکمل‌های ریزپوشانی شده نانو‌ذره سلنیوم (اندازه ذره 30 نانومتر) (شرکت پیشگامان نانو مواد، خراسان)، ویتامین‌های C و E (1/0، 30 و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم: جیره A)، (2/0، 60 و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم: جیره B)، (3/0، 90 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم: جیره C) و جیره شاهد (فاقد مکمل: جیره D) بر شاخص‌های رشد، کارایی غذا، سیستم ایمنی و آنزیم‌های کبدی 120 عدد فیل ماهی با میانگین وزن اولیه 38/1±34/77 گرم پرورش یافته در تانک‌های فایبرگلاس نیم‌تنی (آب‌رسانی شده بامخلوطی از آب چاه و رودخانه) در قالب 4 تیمار (هریک با 3 تکرار) به مدت 10 هفته مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان 2 درصد وزن بدن و 3 بار در روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش، وزن نهایی (5 درصد)، درصد افزایش وزن بدن (84/3 درصد)، نرخ رشد ویژه (89/1 درصد در روز) و رشد روزانه (23/6 درصد) در ماهیان تغذیه‌شده با جیره B به طور معنی‌داری بیشتر از جیره شاهد بود (P0.05)، میزان کمپلمان سرم در ماهیان تغذیه‌شده با جیره شاهد به طور معنی‌داری بیشتر از جیره‌های A و B بود (P0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن مقادیر 2/0، 60 و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم نانو‌ذره سلنیوم، ویتامین‌های C و E ریزپوشانی شده به جیره تجاری می‌تواند موجب افزایش معنی‌دار وزن نهایی و شاخص‌های رشد گردد، اما باید مطالعات بیشتری در مورد تأثیر نانوذره سلنیوم ریزپوشانی‌شده بر عملکرد کبد و شاخص‌های بیوشیمیایی این گونه صورت گیرد.
    کلید واژگان
    فیلماهی
    نانوسلنیوم
    ویتامین C و E
    شاخص‌های‌رشد
    ضریب تبدیل غذا
    سیستم ایمنی
    آنزیم‌های کبدی
    تغذيه

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2021-12-01
    1400-09-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    دانشگاه گنبد کاووس، گروه شیلات- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، صندوق پستی: 4971799151
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2541-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898829

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب