• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره دو گونه نعناع خوراکی (M.spicata) و نعناع فلفلی (M.piperita) و برسی اثرات ضد باکتریایی آن

    (ندگان)پدیدآور
    مرادی مجد, رویادهقان زاده, حمیداداوی, ظهراب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    514.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه نانو ذرات نقره به عنوان ابزار دارویی برای عفونت­ها در مقابل میکروب­ها استفاده می­شود. اغلب باکتری­ها در مقابل آنتی­بیوتیک­ها مقاومت پیدا کرده­اند و در آینده نزدیک نیاز مبرم به جایگزین آنتی­بیوتیک­ها با مواد جدید دارای خاصیت ضد باکتریایی وجود دارد. در این پژوهش از عصاره آبی و متانولی دو گونه نعناع فلفلی و نعناع خوراکی جهت سنتز نانو ذرات نقره و بررسی اثر ضدباکتریایی آنها استفاده شد. مواد و روش‌­ها از یک روش بیوسنتز خارج سلولی سازگار با محیط زیست یعنی عوامل احیاکننده عصاره نعناع خوراکی و نعناع فلفلی برای تولید نانو ذرات نقره استفاده شد. تولید نانو ذرات نقره از روش­های تغییر رنگ، طیف­سنجی مادون قرمز و اسپکتوفتومتری تایید گردید. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از روش دیسک فیوژن مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌­ها وجود نانوذرات نقره توسط حداکثر میزان جذب در 420 نانومتر، تغییر رنگ تا قهوه­ای تیره و طیف­سنجی مادون قرمز مورد تایید قرار گرفت. نانو ذرات نقره سنتز شده با عصاره نعناع فلفلی و خوراکی بازدارندگی بهتری بر فعالیت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با  باکتری اشرشیاکلی داشتند. در مورد محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس، عصاره آبی و الکلی با 10 گرم ماده عصاره­گیری شده، بترتیب بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را دارا بود. نتیجه­‌گیری  نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده به وسیله عصاره آبی نعناع خوراکی و نعناع فلفلی در برابر باکتری‌های آزمایش شده، فعالیت ضدباکتریایی خوبی داشته و می­توانند در زمینه­های مختلف به عنوان یک عامل ضدباکتری استفاده شوند.
    کلید واژگان
    نعناع خوراکی
    نعناع فلفلی
    سنتز سبز
    نانو ذرات نقره
    اثرات ضد باکتریایی
    زیست شناسی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2021-12-01
    1400-09-10
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
    گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
    گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-1150-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/897112

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب