سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره دو گونه نعناع خوراکی (M.spicata) و نعناع فلفلی (M.piperita) و برسی اثرات ضد باکتریایی آن
(ندگان)پدیدآور
مرادی مجد, رویادهقان زاده, حمیداداوی, ظهرابنوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
نانو ذرات نقره به عنوان ابزار دارویی برای عفونتها در مقابل میکروبها استفاده میشود. اغلب باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها مقاومت پیدا کردهاند و در آینده نزدیک نیاز مبرم به جایگزین آنتیبیوتیکها با مواد جدید دارای خاصیت ضد باکتریایی وجود دارد. در این پژوهش از عصاره آبی و متانولی دو گونه نعناع فلفلی و نعناع خوراکی جهت سنتز نانو ذرات نقره و بررسی اثر ضدباکتریایی آنها استفاده شد.
مواد و روشها
از یک روش بیوسنتز خارج سلولی سازگار با محیط زیست یعنی عوامل احیاکننده عصاره نعناع خوراکی و نعناع فلفلی برای تولید نانو ذرات نقره استفاده شد. تولید نانو ذرات نقره از روشهای تغییر رنگ، طیفسنجی مادون قرمز و اسپکتوفتومتری تایید گردید. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از روش دیسک فیوژن مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها
وجود نانوذرات نقره توسط حداکثر میزان جذب در 420 نانومتر، تغییر رنگ تا قهوهای تیره و طیفسنجی مادون قرمز مورد تایید قرار گرفت. نانو ذرات نقره سنتز شده با عصاره نعناع فلفلی و خوراکی بازدارندگی بهتری بر فعالیت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با باکتری اشرشیاکلی داشتند. در مورد محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس، عصاره آبی و الکلی با 10 گرم ماده عصارهگیری شده، بترتیب بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را دارا بود.
نتیجهگیری
نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده به وسیله عصاره آبی نعناع خوراکی و نعناع فلفلی در برابر باکتریهای آزمایش شده، فعالیت ضدباکتریایی خوبی داشته و میتوانند در زمینههای مختلف به عنوان یک عامل ضدباکتری استفاده شوند.
کلید واژگان
نعناع خوراکینعناع فلفلی
سنتز سبز
نانو ذرات نقره
اثرات ضد باکتریایی
زیست شناسی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2021-12-011400-09-10
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانگروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
شاپا
2383-32032476-2768




