اثر آب چغندر بر تغییرات عملکردی و قلبی-عروقی متعاقب فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون
(ندگان)پدیدآور
افشارنژاد, طاهرفاضلی ثانی, احمد
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: افزایش فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون پس از انجام فعالیتهای مقاومتی محتمل است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر آب چغندر بر تغییرات قلبی-عروقی و عملکردی حین و متعاقب یک فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون بود.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی یکسو کور20 نفر از مردان مبتلا به پرفشاری خون بهطور تصادفی به دو گروه آب چغندر (BJ) و دارونما (PL) تقسیم شدند. در پیشآزمون قد، وزن، قدرت عضلانی بالاتنه و پایینتنه، میزان درک فشار، فشارخون و ضربان قلب آزمودنیها در حالت استراحت و بهطور مستمر پس از فعالیت مقاومتی اندازهگیری شد. در پسآزمون 150 دقیقه قبل از تکرار اندازهگیری، گروه تجربی آب چغندر و گروه دارونما نوشیدنی بدون کالری طعمدار مصرف کردند (5/4 میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن). دادهها با استفاده از تحلیل واریانس سهطرفه و آزمون تی مستقل و یومنویتنی در سطح معنیداری 05/0تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد مصرف آب چغندر موجب کاهش معنیدار فشارخون سیستولی و دیاستولی و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت و پس از فعالیت مقاومتی در مقایسه با دارونما شده است. علاوهبراین، آب چغندر بهطور معنیداری قدرت عضلانی پایینتنه را بهبود بخشید و میزان درک فشار حین فعالیت مقاومتی را کاهش داد.
نتیجهگیری: آب چغندر نوشیدنی مفیدی است و روش آسان و بیخطری برای کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون محسوب میشود. این نوشیدنی علاوه بر بهبود عملکرد، از خطر افزایش فشارخون حین فعالیت مقاومتی جلوگیری میکند.
کلید واژگان
پرفشاری خونتمرین مقاومتی
ضربان قلب
قدرت عضلانی
نیتریک اکساید
طب ورزشي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2021-12-011400-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238



