نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپهلوان یلی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorجلیلی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorنوروزی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, یزدانfa_IR
dc.contributor.authorحلاج ثانی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T17:54:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T17:55:00Z
dc.date.available1400-12-14T17:54:59Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T17:55:00Z
dc.date.issued2020-11-01en_US
dc.date.issued1399-08-11fa_IR
dc.identifier.citationپهلوان یلی, مرتضی, جلیلی, حسن, نوروزی, مصطفی, مرادی, یزدان, حلاج ثانی, احمد. (1399). بهینه‌سازی محیط کشت ریز جلبک بومی Aurantiochytrium sp.shy جهت افزایش میزان زیست‌توده با استفاده از روش پاسخ سطح. زیست‌فناوری مدرس, 11(4), 75-87.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-27990-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/889266
dc.description.abstractریزجلبک Aurantiochytrium sp. shy حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب چندغیر اشباعی (PUFA)، به­ویژه اسید دوکوزاهگزانوئیک است و می‌تواند استفادۀ دارویی داشته باشد. در این پژوهش برای به حداکثر رساندن میزان زیست‌توده ، تأثیر عواملی مثل گلوکز، عصاره گوشت، مونوسدیم گلوتامات و نمک دریا هم­زمان با روش پاسخ سطح بررسی شد. در بررسی هم­زمان و با درنظرداشتن اثر متقابل، بیشترین میزان زیست‌توده  (g/L1/7) در غلظت‌های (گرم بر لیتر) گلوکز (60)، عصاره گوشت (6)، مونوسدیم گلوتامات (6) و نمک دریا (ppt25) به دست آمد. آنالیز سویه نشان داد میزان چربی بالاتر از 30درصد وزن خشک سلولی است و اسید پالمتیک و DHA قسمت عمده اسیدهای چرب را تشکیل می‌دهند. در حالت انفرادی، عصاره گوشت بیشترین تأثیر را دارد. ولی در حالت ترکیبی، برهمکنش گلوکز و عصاره گوشت در مقایسه با بقیه بیشترین تأثیر را داشته است. اگر میزان عصاره گوشت کافی باشد، افزایش گلوکز سبب می­­شود زیست‌توده  افزایش یابد. به­عبارتی، تأثیر مقدار گلوکز بر زیست‌توده  کاملاً به مقدار عصاره گوشت وابسته است. در شرایط بهینه، نسبت گلوکز به عصاره گوشت برابر 10 و نسبت C/N برابر 5 بود. با توجه به رشد هتروتروفیک سریع و پتانسیل بالای این سویه در تولید زیست‌توده  و توانمندی آن در تولید اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک، به نظر می‌رسد سویه مورد مطالعه با بهبود شرایط تولید و عوامل مغذی، توانایی تولید زیست‌توده  بالایی را داشته باشد. کلید واژگان: بهینه­سازی، زیست‌توده ، روش پاسخ سطح، ریز جلبک Aurantiochytrium sp. shy، عوامل مغذی    .fa_IR
dc.format.extent490
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.titleبهینه‌سازی محیط کشت ریز جلبک بومی Aurantiochytrium sp.shy جهت افزایش میزان زیست‌توده با استفاده از روش پاسخ سطحfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentفرآوری آبزیان - مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی زیستی- دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهراfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیاربخش فرآوری و بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکده مهندسی کاسپین، دانشکده مهندسی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue4
dc.citation.spage75
dc.citation.epage87


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد