نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبهزادنیا, اسماfa_IR
dc.contributor.authorموسوی نسب, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorشجاع الساداتی, سید عباسfa_IR
dc.contributor.authorستوده, پیامfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T17:54:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T17:54:44Z
dc.date.available1400-12-14T17:54:43Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T17:54:44Z
dc.date.issued2020-10-01en_US
dc.date.issued1399-07-10fa_IR
dc.identifier.citationبهزادنیا, اسما, موسوی نسب, مرضیه, شجاع الساداتی, سید عباس, ستوده, پیام. (1399). تولید بیوسورفکتانت توسط لاکتیک اسید باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم با استفاده از منابع مغذی مناسب. زیست‌فناوری مدرس, 11(3), 77-83.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-31959-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/889251
dc.description.abstractبیوسورفکتانت­ها متابولیت­های تولید شده توسط میکروارگانیسم­ها هستند که به دلیل دارا بودن ویژگی­های سودمند فراوان، از قابلیت­های بالقوه و کاربردی گسترده­ای در صنایع مختلف برخوردار می­باشند. علی­رغم مزایای بسیار، به دلایل فنی و اقتصادی از جمله راندمان پایین، هزینه بالای تولید و فرآوری، و نوع سویه­های تولید­کننده، استفاده تجاری از بیوسورفکتانت­ها به­ویژه در صنایع غذایی و دارویی محدود می­باشد. اکثر میکروارگانیسم­های تولید­کننده­ی بیوسورفکتانت­ها که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته­اند، سویه­هایی بیماری­زا بوده که کاربرد بیوسورفکتانت خام حاصل از آن­ها در مصارف صنعتی و زیست­محیطی به­ویژه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی براحتی قابل پذیرش نخواهد بود. از این­رو، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و تولید حداکثری بیوسورفکتانت متصل به سلول توسط لاکتیک­اسید­باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (ATCC 8014) از طریق تغییر و بهینه­سازی میزان منبع کربنی اصلی محیط کشت میکروبی اختصاصی انجام گرفته است. بدین منظور، سه ترکیب محیط کشت با میزان گلوکز متفاوت، از نظر تولید توده­ی سلولی و بیوسورفکتانت در فلاسک­های هم­خورنده و همچنین در بیوراکتور غیرمداوم (تحت شرایط دما، pH و سرعت همزدن کنترل­شده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تخمیر هم در آزمایشات مربوط به فلاسک­ها و هم در بیوراکتور، نشان­دهنده­ی حداکثر غلظت توده­ی سلولی (92/3 و 17/4 گرم بر لیتر) و حداقل کشش سطحی (17/41 و 48/40 میلی­نیوتن بر متر) و در نتیجه حداکثر میزان بیوسورفکتانت تولیدی در محیط کشت حاوی 30 گرم بر لیتر گلوکز می­باشند. همچنین، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز نشان داد که بیوسورفکتانت تولید شده مخلوطی از پروتئین، پلی­ساکارید و احتمالاً گروه فسفات می­باشد و دارای ساختار گلیکوپروتئینی است.  fa_IR
dc.format.extent840
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectبیوسورفکتانتfa_IR
dc.subjectمنبع کربنfa_IR
dc.subjectبیوراکتورfa_IR
dc.subjectگلیکوپروتئینfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس پلانتارومfa_IR
dc.titleتولید بیوسورفکتانت توسط لاکتیک اسید باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم با استفاده از منابع مغذی مناسبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شیراز- گروه علوم و صنایع غذایی- گروه پژوهشی فرآوری آبزیانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس- دانشکده مهندسی شیمیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی شیمیfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage77
dc.citation.epage83
nlai.contributor.orcid0000-0001-7783-1249


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد