نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوهاجی, نداfa_IR
dc.contributor.authorطایفه, مانداناfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T17:14:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T17:14:39Z
dc.date.available1400-12-14T17:14:38Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T17:14:39Z
dc.date.issued2020-01-01en_US
dc.date.issued1398-10-11fa_IR
dc.identifier.citation(2020). EBNESINA, 21(4), 51-58. doi: 10.22034/21.4.51en_US
dc.identifier.issn1735-9503
dc.identifier.issn2645-4653
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/21.4.51
dc.identifier.urihttp://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-773-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/886896
dc.description.abstractمقدمه: آلودگی برنج به فلزات سنگین و ورود آن به زنجیره غذایی می‌تواند صدمات جبران ناپذیری بر سلامت مردم و محیط زیست داشته باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان عناصر سنگین و جذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان بود. روش بررسی: نمونه‌های برنج هاشمی تولیدی در شالیزارهای 9 منطقه استان گیلان انتخاب شدند. جهت تعیین میزان آلودگی برنج به فلزات سنگین با استفاده از دستگاه طیف سنجی جرمی پلاسمای القایی (ICP-MS) استفاده شد. تجزیه واریانس یک طرفه و مقایسه میانگین بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5% برای 9 منطقه  به همراه گروه کنترل (10 تیمار) در سه تکرار برای عناصر کادمیوم، سرب، نیکل و کروم انجام گرفت. یافته‌ها : نتایج حاصل از تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنی‌دار بین مناطق مورد بررسی از نظر میزان غلظت فلزات سنگین اندازه‌گیری شده و همچنین اختلاف معنی‌دار با کنترل بود. سرب در تمامی مناطق از حد مجاز ( ppm2/0) بیشتر بود. فلز کروم به جز در مناطق رودسر، کوده و کومله در بقیه مناطق از حد مجاز (ppm 1) بیشتر بود. فلز نیکل در دو منطقه رشت و شاندرمن از حد مجاز(ppm 6/0) بیشتر بود. فلز کادمیوم در تمامی مناطق از حد مجاز (ppm1/0) کمتر بود. مقادیر اندازه‌گیری شده همه فلزات سنگین مورد مطالعه در حد مجاز دریافت هفتگی قابل تحمل (PTWI) برای انسان بر اساس استاندارد FAO/WHO بوده است. بحث و نتیجه‌گیری: اگرچه میزان دریافت هفتگی قابل تحمل فلزات سنگین مورد ارزیابی برای انسان از طریق مصرف برنج در تحقیق حاضر از حد مجاز بالاتر نیست، اما مصرف سایر مواد غذایی آلوده به عناصر سنگین  به همراه برنج می‌تواند قابل ملاحظه و اثرات جبران ناپذیری داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent805
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherاداره‌ی‌ بهداشت‌، امداد و درمان‌ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانen_US
dc.relation.ispartofEBNESINAen_US
dc.relation.ispartofابن سيناfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/21.4.51
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectآلودگی غذاییfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectسربfa_IR
dc.subjectکرومfa_IR
dc.subjectنیکلfa_IR
dc.titleمقایسه میزان عناصر سنگین وجذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده کشاورزی، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گروه مهندسی زراعت و اصلاح نباتاتfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage51
dc.citation.epage58


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد