نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکلی, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorداوری, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorنصیریان, حسنfa_IR
dc.contributor.authorصالح زاده, عارفfa_IR
dc.contributor.authorمرادخانی, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorظهیرنیا, امیرحسینfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T16:27:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T16:27:05Z
dc.date.available1400-12-14T16:27:05Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T16:27:05Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationتوکلی, محمد مهدی, داوری, بهروز, نصیریان, حسن, صالح زاده, عارف, مرادخانی, شیرین, ظهیرنیا, امیرحسین. (1400). بررسی خواص حشره کشی اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) و اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) بر روی سوسری آلمانی در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 25(3), 994-1002.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4254-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/885398
dc.description.abstractسابقه و هدف: اهمیت بهداشتی سوسری آلمانی در اماکن شهری در حال افزایش است. امروزه محققان به‌دنبال حشره‌کش‌های سازگار با محیط زیست هستند. میزان سمّیت اسانس گیاهان رزماری (Rosmarinus officinalis L.) و اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.) بر روی سوسری آلمانی در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی شد. مواد و روش‌ها: اسانس گیاهان با دستگاه کلونجر به‌روش تقطیر استخراج گردید. سپس میزان سمّیت آن‌ها با آغشته‌کردن کاغذ‌های صافی با غلظت‌های 5/62، 50، 5/37، 25، 5/12، 25/6، 8/1 و 75 µg/m2 و قراردادن آن‌ها در محیط سوسری‌های بالغ نر، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: نتایج آنالیز رگرسیون پروبیت بر روی میزان مرگ‌ومیر سوسری‌ها بعد از 24 ساعت نشان داد که با افزایش غلظت اسانس‌ها، میزان مرگ‌ومیر سوسری‌ها نیز افزایش یافت. اثر حشره‌کشی اسانس اسطوخودوس (LD50: 32.54 µg/m2) بیشتر از رزماری (LD50: 35.97 µg/m2) بود و اسانس اسطوخودوس با دوز کمتری اثر حشره‌کشی خود را نسبت به رزماری اعمال کرد. نتیجه‌گیری: با توجه به این‌که LD50 اسانس اسطوخودوس و اسانس رزماری پایین‌تر از دوزهای مصرفی حشره‌کش‌های شیمیایی می‌باشند و با عنایت به بروز پدیده مقاومت، به نظر می‌رسد اسانس گیاهانی مانند اسطوخودوس و رزماری بتوانند در آینده جایگزین مناسبی برای حشره‌کش‌های شیمیایی که در برنامه کنترل آفات قرار دارند، باشند.fa_IR
dc.format.extent1182
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسوسری آلمانیfa_IR
dc.subjectاسانس گیاهیfa_IR
dc.subjectسمّیتfa_IR
dc.subjectاسطوخودوسfa_IR
dc.subjectرزماریfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی خواص حشره کشی اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) و اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) بر روی سوسری آلمانی در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue3
dc.citation.spage994
dc.citation.epage1002


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد