| dc.contributor.author | اتفاق دوست, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علاف نویریان, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | سجادی, میر مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحتکار, بهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-12-14T13:30:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-03-05T13:30:45Z | |
| dc.date.available | 1400-12-14T13:30:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-03-05T13:30:45Z | |
| dc.date.issued | 2021-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اتفاق دوست, محمد, علاف نویریان, حمید, سجادی, میر مسعود, فلاحتکار, بهرام. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense). مجله علمي شيلات ايران, 30(4), 131-147. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2521-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/877003 | |
| dc.description.abstract | برای انجام تحقیق، 225 قطعه میگوی آب شیرین رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense) با میانگین وزنی 05/40±0/1 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره غذایی فرموله شده، حاوی سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم، در آکواریوم شیشهای نگهداری گردیدند و مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمعآوری همولنف و همچنین نمونهبرداری از بافتهای روده، عضله و بخش پوسته، شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده در میگوها مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخصهای بیوشیمیایی همولنف همچون اوره، ازت اوره، گلوکز، کراتینین و تری گلیسیرید با افزایش سطوح آستازانتین، کاهش یافتند درحالیکه HDL و LDL به طور معنیداری افزایش پیدا نمودند (05/0>p). بااینوجود، اوریک اسید، کلسیم، فسفر و کلسترول تحت تأثیر تیمارهای حاوی آستازانتین قرار نگرفتند (05/0<p). تیمارهای 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین، کمترین شمارش کل باکتریها را از خود نشان دادند. باکتریهای اسید لاکتیک روده نیز در تیمار 150 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین افزایش یافت (05/0>p). محتوای کاروتنوئید کل میگوها با افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی، افزایش یافت (05/0>p). به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی رودخانهای شرق گردید و افزودن میزان 150 میلیگرم در کیلوگرم از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخصهای مذکور در این میگو پیشنهاد میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 678 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | آستازانتین | fa_IR |
| dc.subject | کاروتنوئیدها | fa_IR |
| dc.subject | مکمل غذایی | fa_IR |
| dc.subject | متابولیسم | fa_IR |
| dc.subject | میگوی رودخانهای شرق | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 131 | |
| dc.citation.epage | 147 | |