نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاتفاق دوست, محمدfa_IR
dc.contributor.authorعلاف نویریان, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, میر مسعودfa_IR
dc.contributor.authorفلاحتکار, بهرامfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:45Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:44Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:45Z
dc.date.issued2021-11-01en_US
dc.date.issued1400-08-10fa_IR
dc.identifier.citationاتفاق دوست, محمد, علاف نویریان, حمید, سجادی, میر مسعود, فلاحتکار, بهرام. (1400). مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense). مجله علمي شيلات ايران, 30(4), 131-147.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2521-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/877003
dc.description.abstractبرای انجام تحقیق، 225 قطعه میگوی آب شیرین رودخانه‌‌ای شرق (Macrobrachium nipponense) با میانگین وزنی 05/40±0/1 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره غذایی فرموله شده، حاوی سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم، در آکواریوم شیشه‌‌ای نگهداری گردیدند و مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمع‌‌آوری همولنف و همچنین نمونه‌‌برداری از بافت‌‌های روده، عضله و بخش پوسته، شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده در میگوها مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخص‌‌‌‌های بیوشیمیایی همولنف همچون اوره، ازت اوره، گلوکز، کراتینین و تری گلیسیرید با افزایش سطوح آستازانتین، کاهش یافتند درحالی‌‌که HDL و LDL به طور معنی‌‌داری افزایش پیدا نمودند (05/0>p). بااین‌وجود، اوریک اسید، کلسیم، فسفر و کلسترول تحت تأثیر تیمارهای حاوی آستازانتین قرار نگرفتند (05/0<p). تیمارهای 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین، کمترین شمارش کل باکتری‌‌ها را از خود نشان دادند. باکتری‌‌های اسید لاکتیک روده نیز در تیمار 150 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین افزایش یافت (05/0>p). محتوای کاروتنوئید کل میگوها با افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی، افزایش یافت (05/0>p). به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود شاخص‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی رودخانه‌ای شرق گردید و افزودن میزان 150 میلی­گرم در کیلوگرم از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخص‌‌های مذکور در این میگو پیشنهاد می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent678
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectآستازانتینfa_IR
dc.subjectکاروتنوئیدهاfa_IR
dc.subjectمکمل غذاییfa_IR
dc.subjectمتابولیسمfa_IR
dc.subjectمیگوی رودخانه‌ای شرقfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage131
dc.citation.epage147


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد